Anna Dyviks oväntade besked – gör nu comeback i skidvärlden ett år efter avskedet: ”Fortfarande kul att tävla”

Anna Dyviks oväntade besked – gör nu comeback i skidvärlden ett år efter avskedet: ”Fortfarande kul att tävla”

För ett år sedan avslutade Anna Dyvik karriären.
Nu är 29-åringen tillbaka.
– Det är fortfarande kul att tävla, säger hon till Expressen.

Anna Dyvik var en ständig punkt i Sveriges världscupslag i många år, men hon hade ständiga problem med ryggproblem. Till slut, efter ett par tyngre år där hon till och från gjorde egna satsningar, utanför landslagets regi, så blev det till slut för mycket.

Oväntad comeback

Totalt blev det en pallplats i världscupen som främsta merit, men hon vann även JVM-guld och två SM-guld.

”Jag vet inte vad som kommer framöver men jag är jättenyfiken på framtiden och hungrig på vad som finns att utforska!”, sa Dyvik i samband med avskedet, i mars förra året.

230103 Anna Dyvik of Sweden after competing in women’s 10km classic technique interval start during Tour de Ski on January 3, 2023 in Oberstdorf. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Nu visar det sig att det inte alls var slutet för Anna Dyviks skidliv. I en intervju med Expressen avslöjar 29-åringen att hon gör comeback, då hon kommer att tävla för stallet Robinson Trentino i det klassiska långloppet Marcialonga i Italien i helgen. Dyvik menar att planen från början bara var att köra det för skojs skull, med vänner. Men det ändrades snabbt.

– Det övergick snabbt till att jag ville åka för ett lag och göra det bra. Under två månader har jag tränat väldigt mycket. Jag har nog aldrig stakat så här mycket i hela mitt liv, säger Dyvik till kvällstidningen.

“Stänger inga dörrar”

Anna Dyvik menar att det ”fortfarande är kul att tävla”, och hon nämner Anna Jönsson Haag som en källa till motivationen. Den tidigare längdstjärnan tävlar i Ski classics som mamma till tre barn.

– Anna kör trots att hon är nyförlöst. Så varför skulle inte jag kunna? Har hon fått barn, då kan jag också köra, säger Dyvik.

230205 Anna Dyvik, IFK Mora SK, jublar vid målgång i damernas 3×5 km stafett klassik stil under dag 6 av SM-veckan den 5 februari 2023 i Skövde. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Anna Dyvik menar dessutom att hon är öppen för att fortsätta tävla framöver.

– Jag stänger inga dörrar. Skulle det gå bra i Marcialonga så kan jag tänka mig att köra fler lopp. Jag är sugen på att köra långloppen i Orsa senare i vinter.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev