Anders Blomquist oroliga dom om Frida Karlsson – pekar ut stort frågetecken inför VM: ”Ser inte bra ut”

Anders Blomquist oroliga dom om Frida Karlsson – pekar ut stort frågetecken inför VM: ”Ser inte bra ut”

Veckor kvar till VM.
Då uttrycker Anders Blomquist oro för Frida Karlsson.
– Det ser inte alls bra ut just nu, säger SVT-experten.

Frida Karlsson vann Tour de Ski som första svenska sedan Charlotte Kalla, och allting såg verkligen perfekt ut inför årets skid-VM. Karlsson såg ut att vara i alldeles strålande form, men sedan kom det stora bakslaget.

Oron för Frida

Karlsson blev plötsligt sjuk, vilket gjorde att hon tvingades till ofrivillig vila, och det har nu gått flera veckor sedan hon sist tävlade. Det var inte alls det upplägget som Frida Karlsson hade hoppats på inför säsongens stora höjdpunkt, men hennes tränare, Per Nilsson, har menat att det inte är någon kris, då hennes grundform är så pass bra.

Frida Karlsson
Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

Men Anders Blomquist uttrycker ändå viss oro. SVT-experten menar att det ”inte ser bra ut”.

– Ja, nu finns det frågetecken, men det är inte konstigt eftersom hon kommer tillbaka från sjukdom och har haft en lång period. Det ser inte alls bra ut just nu, men det är två veckor kvar och Frida har visat tidigare att hon kan vända halvbra form till ett riktigt bra resultat. Hon har en sån kapacitet så jag är inte orolig – men just nu är det inte så bra, säger SVT-experten.

LÄS MER: Svenskstjärnans ilska efter jättesuccén i världscupen – rasar nu mot ikonen Torgny Mogren: ”Ge fan i det!”

Hyllningen till Ebba

Anders Blomquist är dock desto mer imponerad av Ebba Andersson.

– Det känns jättetryggt. Hon kommer tillbaka från infektion, tog det lugnt efter corona. Hon har försökt att ge det chansen, har varit ivrig, vill tillbaka snabbare. De fick bromsa henne från att inte göra för mycket för snabbt, vilket var klokt. Hon känns hur stabil som helst. Med stor tillförsikt ser vi fram mot Andersson i VM. En guldkandidat på alla distanslopp, utan tvekan. Hon är alldeles strålande, säger han.

Anders Blomquist, skidor
200105 Anders Blomquist of Swedish broadcaster SVT after the men’s 10 km free technique mass start during Tour de Ski on January 5, 2020 in Val di Fiemme. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Någonting som dock är oklart inför VM är vilka som kommer att få köra Sveriges stafett på damsidan – och även i vilken ordning. Här tror dock Anders Blomquist på att Jonna Sundling som nyckelfigur och avslutare.

– Man tycker att det är kul att prova en stafett – den enda inför mästerskapet – men det blir ändå dagsform under mästerskap som avgör vilka som åker. Det som hände idag spelar nog inte jättestor roll när man tar ut VM-laget. Det blir de i bäst form, och så vill man hitta en naturlig, bra avslutare, och man har en väldigt bra. Det finns alternativ, men Sundling är jättestark. 

LÄS MER: Per Elofssons dom om skidlandslaget i dag – ikonen pekar nu ut sina favoritåkare: ”De två är jäkligt bra”