Wikegård rasar – mot domarnas prakttavla: ”Väldigt j*vla virrigt!”

Malmö slog under måndagskvällen ut Växjö ur SHL-slutspelet. Det mesta av eftersnacket kom dock inte att handla om Malmös fina insats. Utan om en domartavla i slutsekunderna.

Växjö jagade under måndagskvällen desperat kvittering för att hålla matchserien mot Malmö vid liv. Under slutsekunderna flyttade Malmö-spelaren Stefan Warg målburen för att hålla motståndarna borta. Något som borde lett till straff för Växjö men istället slutade i en tvåminutersutvisning för Warg. Och hemmalaget från Skåne kunde hålla ut och säkra avancemang till semifinal.

Efter matchen fick domarna utså hård kritik för misstaget. Nu ger sig den omtalade experten Niklas Wikegård in i debatten. Överraskande nog på Malmös sida. På Instagram publicerar den forne Elitserie-tränaren en video där han ställer sig kritisk till domarnas insats. Men inte för att det inte blåste straff, utan för att de inte friade Warg helt från bestraffning.

Wikegård påstår att Malmö-spelaren knuffats in i målburen av Växjö-spelaren Dennis Everberg och därför helt borde sluppit undan bestraffning. Dock menar Wikegård att om domarna ansåg att Warg var boven så borde de ha dömts straff.
När man väl tar det dåliga beslutet ska det vara straff också. Man blir frustrerad över att domarna inte kan regelboken. Det är väldigt jävla virrigt tycker jag, säger han i inlägget på Instagram.

Efter matchen erkände domarteamet med Linus Öhlund i spetsen att de gjort ett misstag.
Vi har gjort en prakttavla. Just nu känns det för jävligt, för det är en situation som vi sumpar, sa Öhlund till Expressen efter matchen.

LÄS MER: Domarna erkänner miss som avgjorde kvartsfinalen: ”En prakttavla”

Se Wikegårds Instagram-inlägg:

Taxisurr! @cccphockey.se

Ett inlägg delat av Niklas Wikegård (@niklaswikegard)