Veteranens framtidsbesked – till alla jagande SHL-klubbar: ”Mitt eget val”

Mikael Johansson nobbades av Färjestad.
Men trots rejält intresse från andra SHL-klubbar – så har veteranen tackat nej till alla och är fortfarande klubblös, enligt VF.

Han har vunnit tre SM-guld med Färjestad och hoppades få återvända till Värmland igen. Men Färjestad nobbade klubbikonen Mikael Johansson tidigare i somras.
– Jag hoppades och trodde på att få komma tillbaka till FBK men jag är tydligen för dålig, sa han lite spydigt i en intervju med NWT då.
– Men platsar jag inte så platsar jag inte. Än så länge har jag tackat nej till allt. Jag ligger lågt med alla lag som hört av sig och inväntar ett erbjudande som känns rätt.

Därefter har flera SHL-klubbar hört av sig till 32-åringen med kontraktsförslag, enligt lokaltidningen VF. Dessutom utländska klubbar. Men Johansson avslöjar nu att han nobbat alla klubbar.
– Jag vet inte exakt, men ett gäng (har hört av sig). Det har även varit ett antal klubbar i utlandet som hört av sig men där var intresset lite hetare i våras, nu är det nog många som har fyllt sina lag, säger Johansson till VF men är ändå inte orolig för framtiden.
– Det är mitt eget val. Jag har ju valt själv att ha det så, så det känns bra.

Nu är den stora frågan om Johansson hinner hitta en ny klubb innan nya säsongen drar igång. Det börjar bli knappt om tid och risken är stor att han fortfarande är klubblös då.
– Ja, så kan det absolut bli om det inte dyker upp något lag som passar. Det hade jag också med i beräkningen när jag tog beslutet att vänta.

LÄS MER: Här öppnar svenske NHL-stjärnan för SHL-återkomsten fansen drömmer om.

Så här såg det ut senast Mikael Johansson spelade i Sverige: