Uppgifter: Stjärncentern kan vända hem till SHL

Uppgifter: Stjärncentern kan vända hem till SHL

Snart kan en riktig stor profil vara tillbaka i svensk hockey. Enligt schweizisk media kommer Lugano inte förlänga Tony Mårtenssons kontrakt efter säsongen vilket öppnar upp för att stjärncentern vänder hemåt.

Det är uppgifter från schweizisk media som gör gällande att Lugano är på jakt efter att förstärka offensiven. Det gör att klubben nu inte verkar vara intresserade av att förlänga kontraktet med svensken Tony Mårtensson, vars kontrakt går ut efter säsongen. Centern kom till Lugano inför förra säsongen och har i år stått för 16 poäng på 19 matcher.

Efter sju år utomlands varav fem säsonger i KHL med SKA St. Petersburg kan nu 36-åringen vara på väg att vända hem till SHL. Mårtensson gjorde fem säsonger i Linköping, innan han lämnade för utlandsäventyr, där han utvecklades till en av SHL:s största profiler.

Han har bland annat ett VM-guld och två KHL-titlar på meritlistan. Säsongen 2007/2008 vann centern även Guldhjälmen som SHL:s mest värdefulla spelare. Frågan är vilken svensk klubb som skulle ligga i framkant för att eventuellt säkra Mårtenssons signatur.

LÄS MER: Stjärnvärvningen som får fansen att hjula av lycka

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.