Uppgifter: SHL-klubben på värvningsjakt – vill plocka in NHL-meriterade svensken

Luleå har det tufft i SHL och planerar redan inför nästa säsong.
Enligt NSD är klubben på jakt efter forne Skellefteå- och NHL-backen Petter Granberg.

Luleå Hockey har det tufft i SHL just nu. Under tisdagskvällen fick laget se sig besegrade för tredje matchen i rad och avståndet till jagande Örebro krymper.

Thomas ”Bulan” Berglund har fått en tuff start på sin nya tränarsejour i Norrbottensklubben – men Luleå har redan storslagna planer inför nästa säsong.

Klubben jagar ett nyförvärv som säkerligen kommer reta gallfeber på en av sina främsta rivaler.

Jagar SM-guldhjälten

Enligt uppgifter till NSD jagar Luleå den forna Skellefteå-spelaren Petter Granberg. 25-åringen åkte över till Toronto Maple Leafs sommaren 2013 och har sedan dess gjort 45 NHL-matcher.

För två år sedan plockades han upp av Nashville Predators, men där har han inte fått någon speltid. I sommar går kontraktet ut, vilket kan möjliggöra en flytt hem till Sverige igen.
– Klart det är kul att klubbar vill ha mig. Och jag förstår att frågorna kommer när man inte lyckas ta en ordinarie plats trots att jag har varit här i snart fem år. Folk tänker väl att det är dags att vända hemåt, säger Granberg till NSD om intresset från Luleå.

25-årige Granberg spenderade juniortiden i Skellefteå och gjorde tre SHL-säsonger i klubben. 2013 var han med och bärgade SM-guldet och har två SM-silver samt VM-guld på meritlistan.

LÄS MER: Här bjuder Per Ledin på ännu en magisk intervju – mitt i SHL-comebacken