Uppgifter: SHL-klubben jagar svenske succémålvakten

Luleå Hockey är på jakt efter förstärkningar. Enligt uppgifter till NSD jagar klubben nu Tingsryds succémålvakt Niklas Rubin.

Joel Lassinantti och Filip Gustavsson bildar för närvarande målvaktspar i Luleå. Under torsdagskvällen hade den förstnämnde en av säsongens allra tyngsta matcher när han fick släppa sex kassar i förlustmatchen mot Luleå.

Gustavsson kan komma att lämna för spel i Pittsburgh Penguins organisation nästa säsong – och nu letar Luleå efter förstärkning i kassen.

Bekräftar: ”Finns intresse”

Enligt uppgifter till NSD jagar Luleå Tingsrydsmålvakten Niklas Rubin. 21-åringen har spelat 24 matcher i Hockeyallsvenskan i år och ligger på tredjeplats i målvaktsligan med sina 92,44 i räddningsprocent.
– Det finns ett intresse från flera SHL-klubbar, men om han är aktuell för Luleå får du fråga ”Skuggan” (Stefan Nilsson) eller (Stefan) Engman om, säger Rubins agent Jacob Hedin till NSD.

Agenten Jacob Hedin vill inte namnge några klubbar, men konstaterar att Rubin med allra största sannolikhet spelar i SHL nästa säsong. Men kanske kan det bli en SHL-debut för Rubin, som lånades ut till HV71 förra säsongen men blev utan speltid, tidigare än så.

LÄS MER: Uppgifter: Frölunda och Dif på jakt efter SHL-rivalens stjärnforward