Uppgifter: Jakten är över – SHL-klubben värvar succémålvakten

Pittsburgh Penguins vill ha över Filip Gustavsson till NHL.
Då måste Luleå Hockey hitta en ny målvakt till nästa säsong.
Den jakten är över. Ny målvakt blir Niklas Rubin, avslöjar Norrbottens Kuriren.

Luleå Hockey är fullt medvetna om att de lever på lånad tid med målvakten Filip Gustavsson som är inlånad från Pittsburgh Penguins. Nu har NHL-laget meddelat Luleå att man vill ha över Gustavsson till nästa säsong.
– Det var bra att vi fick det beskedet, istället för att vi hamnar i ett mellanläge där de får se eller så. Nu var det ett tydligt besked att de kommer att ta över honom, så då gäller det för oss att tidigt gå ut och jobba med en lösning, säger Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson till Norrbottens Kuriren.

”Såna saker lägger jag inte fokus på”

Men Luleå behöver inte gå och vänta på en ny målvaktslösning för det. Jakten på en ny målvakt är redan över. För SHL-laget har redan gjort klart med en ersättare.

Luleå är överens med Tingsryds succémålvakt Niklas Rubin till nästa säsong för att ersätta Gustavsson, avslöjar Norrbottens Kuriren. Även om varken Luleå eller Rubin vill bekräfta de uppgifterna.
– Nä, jag har ingen kommentar till det. Det har jag inte, säger ”Skuggan” Nilsson.
– Det är inget jag vill kommentera, med all respekt. Mitt fokus ligger på Tingsryd och jag har hundra procent fokus här och på att spela klart säsongen här. Såna saker lägger jag inte något större fokus på nu, om det stämmer eller inte. Jag har hundra procent fokus på Tingsryd nu som sagt och vad som kommer längre fram får man ta då, säger Rubin till Norrbottens Kuriren.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om den här värvningen!

LÄS MER: Uppgifter: Malmömålvakten lämnar – klar för SHL-konkurrenten

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter