Tvåmålsskytten Gulas sänkte Brynäs i klassikermötet

Tre segrar efter förlängning under säsongen. I kväll blev det den fjärde när Färjestad vann klassikermötet mot Brynäs med 3-2 efter två mål från Milan Gulas.
– Vi får två poäng med oss och det var viktigt för oss, säger Gulas till C More.

Det var Färjestad som inledde allra bäst hemma i Löfbergs Arena och skulle också ta ledningen. Milan Gulas, som endast gjort tre mål på 21 matcher under säsongen, fick stå helt fri framför David Rautio i Brynäsmålet och kunde med en vacker backhand trycka upp pucken i krysset. Bara minuter senare fick Johan Ryno ett jätteläge att utöka ledningen på straff, men missade pucken i skottläget. I stället var det Brynäs som tog tag i taktpinnen. Brynäs vände på matchen och tog ledningen med 2-1. Men Färjestad, med fem raka matcher utan seger efter full tid, vägrade ge sig.

I den andra perioden satte SHL:s mest tacklingsglada spelare Ole-Kristian Tollefsens kvitteringen och värmlänningarna fortsatte trycka på för ett ledningsmål. Med bara tre minuter kvar fick Linus Persson ett jätteläge att forcera in ledningspucken men Rautio var snabbt nere vid sin vänstra stolpe och såg till att matchen gick till förlängning.

Väl där gick det fort. Redan efter 34 sekunder satte Milan Gulas dit segerpucken med sitt andra mål för kvällen och säkrade två poäng för Färjestad. Därmed klättrar Färjestad upp till en sjundeplats, samtidigt som Brynäs i och med poängen går upp på andra plats.
– Det var en väldigt tuff match för oss. Brynäs var väldigt bra i dag men vi tog chansen. Vi får två poäng med oss och det var viktigt för oss, säger Gulas till C More efter segern.

Matchfakta Färjestad – Brynäs 3–2 e. förl. (1-2, 1-0, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1–0 (08.30) Milan Gulas (Alexander Johansson, Magnus Nygren) spel fem mot fyra, 1–1 (10.38) Pathrik Westerholm (Ponthus Westerholm, Lukas Kilström), 1–2 (17.26) Nicholas Johnson (Jonathan Granström, Daniel Paille).
Andra perioden: 2–2 (07.07) Kristian Ole Tollefsen (Joel Eriksson Ek, Milan Gulas).
Fjärde perioden: 3–2 (00.34) Milan Gulas (Rasmus Asplund, Jonas Holös).
Skott: 33–23 (9-7, 11-9, 12-7, 1-0)
Utv. Färjestad: 1×2  Brynäs: 3×2

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.