Tung förlust för mästarna och drömvärvning för Skellefteå.

SHL-säsongen är över men silly season har precis börjat. Skellefteå AIK uppges ha gjort klart med en drömförstärkning samtidigt som Växjös stjärnback Ilkka Heikkinen verkar vara på väg bort från Lakers.
Här är fler heta rykten och klara övergångar inom svensk hockey.

Stjärnback lämnar
Ilkka Heikkinen flyttade tillbaka till Växjö inför den här säsongen, men trots ett år kvar på kontraktet går den finske backen och Växjö skilda vägar, enligt MrMadhawk. Bloggen skriver att beslutet är Heikkinens, som vill gå vidare.

Stjärnan vänder hem till Skellefteå
Oscar Möllers agent har tidigare uttalat sig att Möller ska vara på väg hem till Skellefteå, men huvudpersonen själv har inte sagt någonting. Men nu skriver Norran att Möller kommer tillbaka till Skellefteå nästa säsong. 27-årige Möller har de två senaste säsongerna varit utlånad till AK Bars Kazan.

Uppgifter: HV71 bryter med back
Ryan O’Byrne blev ingen succé i HV71. Den 106 kilo tunge backen har stundtals fått utstå hård kritik och nu verkar han vara på väg bort från Jönköping. Enligt hvkollen.se ska klubben och O’Byrne vara överens om att gå skilda vägar, trots att kanadensaren har kontrakt över kommande säsong.

Lämnar SHL för Oskarshamn
Robin Söderqvist, 21, var med och vann SM-guld med Växjö 2015, men han har haft svårt att ta en ordinarie plats i Lakers den gångna säsongen och har varit utlånad en del. Nu är forwarden klar för Oskarshamn (tvåårskontrakt).

Han blir ny tränare i mästarlaget
Robert Ohlsson lämnar som assisterande tränare för Frölunda och han ersätts av Johan Lundskog, 31, skriver Sportbladet. Lundskog var 2014/15 assisterande tränare i Oskarshamn och den gångna säsongen var han tränare för ett lag i ECHL.

KHL-lag jagar nyblivne mästaren
Oliver Lauridsen har ett utgående kontrakt med Frölunda och enligt MrMadhawk är den storvuxne dansken på väg bort från mästarlaget. Bloggen skriver att backen har konkret intresse från KHL-klubbar och att Jokerit är den klubb som ligger på hårdast för att värva Lauridsen.

AIK värvar från SHL
Jens Jakobs fick inget nytt kontrakt med Linköping, men nu har han hittat en ny klubb. Den 31-årige forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt med AIK.

Duo lämnar Björklöven
Både Jon Palmebjörk och William Quist lämnar Björklöven. Quist har gjort fem säsonger i rad i ”Löven”, men fler blir det alltså inte. Palmebjörk hade ett år kvar på kontraktet, men får alltså ändå lämna klubben.
– En intensiv och fysisk ishockey kräver spelare med rätt egenskaper och där tycker vi inte att Jon passar in, säger sportchef Daniel Johansson till klubbens hemsida.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.