Svenske supertalangens belöning – skriver sitt första A-lagskontrakt

Nu står det klart att Rasmus Dahlin fått sin efterlängtade belöning. Succétalangen har skrivit på sitt allra första A-lagskontrakt med Frölunda till och med säsongen 2018/19.

Rasmus Dahlin har tagit svensk hockey med storm den här säsongen. 16-årige supertalangen fick chansen av Roger Rönnberg oväntat tidigt men har sedan dess charmat alla och gjort det så bra att han även fått en rekordtidig plats i svenska JVM-truppen.

Nu kommer nästa belöning för tonåringen. Dahlin har skrivit på sitt allra första A-lagskontrakt med Frölunda, ett rookiekontrakt som sträcker sig över säsongen 2018/19.
– Rasmus är en jättetalang som visat att han klarar av att spela i SHL. Han har verkligen gjort sig förtjänt av kontraktet och det ska bli kul och spännande att få fortsätta jobba med honom. Han är ödmjuk, ambitiös och har framtiden för sig, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens webbplats.

Dahlin kom till Frölundas organisation 2015 men har klättrat ruskigt snabbt genom J18 och J20 till A-laget.
– En dröm, det här är jättestort för mig, det är ju mitt första A-lagskontrakt. Inför säsongen var målet att spela in mig i Frölundas J20-trupp, säger en glad Rasmus Dahlin i ett uttalande.

LÄS MER: Dahlin om JVM-beskedet: ”Trodde det var ett skämt”.

 

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.