SHL-talangen klev in med hela sitt hjärta och räddade moderklubben i nöd

SHL-talangen klev in med hela sitt hjärta och räddade moderklubben i nöd

HV71-spelaren Jacob Cederholm har tillsammans med sin familj gått in och stöttat moderklubben Jonstorp i deras renovering av föreningens ishall. Det har lett till stora hyllningar i sociala medier och inspirerat andra till att bidra till renoveringen.

Den skånska ishockeyklubben Jonstorp, som spelar i hockeytvåan, håller under säsongsuppehållet på att renoverar deras ishall. Men pengarna som kommunen har avsett för renoveringen räcker inte till och när HV71-spelaren Jacob Cederholms pappa Jarl Cederholm nåddes av nyheten bestämde han sig för att tillsammans med sina söner hjälpa till.

Förutom Jacob så har även brodern Anton Cederholm tillsammans med sin far gått in och sponsrat ett fönster mellan cafeterian och ishallen. Det har lett till stora hyllningar på Facebook och även inspirerat andra till att vilja bidra för att ishallen ska stå klar till hösten.

”Skriv gärna vad ni behöver så kanske vi som företag kan hjälpa till. kämpa på”, skriver en person
”Familjen Cederholm, hjärtan av guld ❤️”, skriver en annan person.
”Istället för 2 pizzor så skänkte jag 200 kr till hallen !”, skriver en tredje.

Jacob Cederholm gjorde SHL-debut redan säsongen 2014/15 men har framförallt spelat för klubbens J20-lag de senaste åren innan han i våras var utlånad till Pantern i Hockeyallsvenskan. I höst är det tänkt att den 19-årige talangen ska utmana om en plats i A-laget på allvar. Brodern Anton tillhör Vancouvers organisation men var i våras utlånad till AIK och ska till nästa säsong spela för AHL-laget Utica Comets.

LÄS MER: NHL-pionjären har tragiskt gått bort – hockeylegendaren blev 58 år gammal