SHL-stjärnans kontroversiella förslag: "Tillåt fajter"

SHL-stjärnans kontroversiella förslag: ”Tillåt fajter”

Fula tacklingar är ett vanligt förekommande fenomen inom svensk ishockey. Något SHL-forwarden Dennis Everberg tror skulle minska genom ett minst sagt kontroversiellt förslag. Att tillåta slagsmål.

Dennis Everberg har gjort över 100 SHL-matcher för Rögle och Växjö. Inför säsongen 14/15 tog forwarden flyttlasset över Atlanten för att testa lyckan i NHL. Everberg skrev på för Colorado Avalanche. En klubb som vi svenskar främst relaterar till legenden Peter Forsberg.

25-åringen ser tillbaka på tiden i Colorado med glädje. I synnerhet mötet med sin store idol.
— Varje dag var en cool dag i Colorado. Höjdpunkten var givetvis att få träffa Forsberg. Jag måste erkänna att jag blev lite starstruck, säger Everberg till nordicbet.com.

Växjö-spelaren tog även med sig många nya erfarenheter hem från tiden på andra sidan Atlanten. Något som bidragit till en minst sagt kontroversiell åsikt. Everberg tycker nämligen att slagsmål borde tillåtas på isen. Även i den svenska ligan.

Han tror till och med att detta skulle få en dämpande effekt på det fula spel som ibland råder i SHL.
— Vissa spelare verkar ha på agendan att hamna på en highlight genom farligt spel under matchtid. SHL kommer inte bli någon boxningsliga för att slagsmål blir tillåtet. Snarare skulle det bidra till att våldet på isen skedde under mer kontrollerade former, säger Everberg till nordicbet.com.

LÄS MER: Är det här SHL:s mest ojämna fight genom tiderna?

Dela artikeln för att skapa debatt kring SHL-spelarens minst sagt häpnadsväckande förslag.