SHL-rivalen vill sno åt sig "Bulan" Berglund: "Han har fått frågan"

SHL-rivalen vill sno åt sig ”Bulan” Berglund: ”Han har fått frågan”

Thomas ”Bulan” Berglunds framtid i Brynäs är högst osäker. Nu hugger konkurrenten Luleå för att plocka tillbaka sin gamla profil.

Han har gjort succé i Brynäs och klubben vill gärna förlänga samarbetet ytterligare. Men Thomas ”Bulan” Berglund är en jagad man.

Samtidigt som Brynäs kräver ett besked om framtiden av Berglund har förra klubben Luleå satt igång charmoffensiven för att locka tillbaka sin tidigare spelare och ledare.
– Vi har så klart hört oss för hur han ser på framtiden. Vi har haft snack med ”Bulan” – tidigare. Vi har hört oss för om han har något intresse av att vara en del i vår sportsliga ledning på något sätt. Den frågan har han fått, men det är ingenting som är aktuellt att diskutera nu. Han får själv komma fram till vad han vill göra och efter det får vi se, bekräftar klubbens vd Stefan Enbom till lokaltidningen NSD.

För närvarande har Luleå tränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson på kontrakt till och med nästa säsong men en öppning finns efter den avgående sportchefen Lars ”Osten” Bergström. Efter säsongen är sportchefsjobbet ledigt och där nämns nu ”Bulan” som en potentiell kandidat.

Luleå kan tänka sig ”Skuggan” och ”Bulan” ihop. Även Jonas Rönnqvist finns med i spekulationerna som ny sportchef.
– I och med att vi är på väg att landa en lite ny organisation så är det klart att det är naturligt att vi pratar med ”Bulan” om hur han ser på de kommande åren. Om han vill vara en del på något vis i vår sportsliga organisation. Vi vet ju att vi har en sportchef som slutar och vi vet ju hur det ser ut. Vi vet också att vi har en tränare, utifrån det har vi hört oss för. Men vi har också kommit överens om att det inte blir konkret förrän de vet vilken stad de kommer befinna sig i nästa år, säger vd:n Enbom till NSD.

LÄS MER: Är det här SHL:s mest ojämna fight genom tiderna?

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.