SHL-profilens oväntade framtidsbesked – efter senaste fiaskosäsongen

Senaste säsongen blev inte alls rolig för Jeff Tambellini.
Nu väljer kanadensaren att lägga skridskorna på hyllan – bara 33 år gammal.
– Dags för ett nytt kapitel i livet, säger han till hockeybladet.nu.

Om man har följt SHL senaste åren så vet man garanterat vem Jeff Tambellini är. Kanadensaren kom till Sverige under säsongen 2013/14 och skrev på för Modo. Sedan blev det spel hos Växjö Lakers också innan han vände hem till Nordamerika igen.

Inför förra säsongen så återvände Tambellini till svensk hockey igen när han skrev på för Djurgården. Men comebacken till SHL blev ingen succé direkt. Snarare ett fiasko då 33-åringen lämnade Dif i förtid.

”Gav hockeyn en sista chans”

Det blev sedan en ny vända till Växjö för vårens slutspel, men det var en chansning som inte alls lyckades.
– Varken jag eller klubben (Djurgården) var nöjda med vad jag hade presterat och då passade det bäst att gå i förtid. Jag tänkte egentligen lägga av redan då, men när Växjö ringde, kände jag att jag ger hockeyn en sista chans. men det blev ju allt annat än bra, säger Tambellini till hockeybladet.nu.

Nu har 33-åringen, som ändå är förhållandevis ung i hockeyvärlden, beslutat sig för att lägga skridskorna på hyllan. Istället ska han inleda en tränarkarriär.

”Extra stort tack till Djurgårdssupportrarna”

Tambellini är klar som ny assisterande tränare för collegelaget University of Michigan.
– Det stämmer. Jag tyckte erbjudandet var intressant och för svårt att tacka nej till. Jag har alltid velat bli tränare och när möjligheten dök upp låg det bra i tiden, bekräftar han för sajten.
– Jag vill tacka alla som följt mig och hjälpt mig under min karriär. Ett extra stort tack till Djurgårdssupportrarna som trots dåliga prestationer hade tålamod. Nu är det dags för mig att ta mig an ett nytt kapitel.

LÄS MER: Därför nobbade stjärnvärvningen SHL-rivalens drömlön – för den perfekta återkomsten