Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

SHL-profilens besked: ”Jag är helt klart inställd på att det kan vara slut”

För snart ett år sedan lämnade ”Kenta” Johansson Örebro Hockey.
Nu kan han lägga ned hela tränarkarriären.
– Jag är inställd på att det kan vara så, helt klart, säger han till SportExpressen.

Det var i början av förra säsongen som Kent Johansson lämnade tränarjobbet i Örebro Hockey. Nu har det gått snart ett år sedan dess och 61-åringen har ännu inte hittat någon ny utmaning inom hockeyn.
– Det har varit lite intresse utomlands tidigare, inget speciellt alls. Det är jättelugnt nu, säger han till SportExpressen.

”Kan njuta av livet”

Därför ser ”Kenta” nu slutet på sin långa tränarkarriär. Efter 43 långa år, 20 som spelare och 23 som tränare, i hockeyns tjänst kan allt vara över.
– Så kan det vara nu och det ska verkligen vara något som sticker ut, är en utmaning och jäkligt roligt, och jag är inte ens säker på om det skulle finnas något sånt nu, säger Johansson till kvällstidningen.
– Jag har hållit på i drygt 20 år som spelare och 23 år som tränare i stort sett utan uppehåll och det är skönt att vara ledig den här tiden på året och styra sin höst helt och hållet. Resa och göra lite såna saker som man inte kunnat göra tidigare. Det känns bra att ha kunnat livnära sig på det här och klarat av att lägga undan en slant också. Det finns några år nu när man kan njuta av livet.

Vann SM-guld 2008

Kenta Johansson tillhörde Huddinge, Djurgården och Lugano som spelare och har även tränat alla tre klubbarna samt Södertälje, Bolzano, Nyköping, Timrå, HV71, Förlunda och allra senast Örebro.

Hans allra främsta tränarmerit är SM-guldet med HV71 2008, samma säsong utsågs Johansson även till Årets coach i SHL.

LÄS MER: Här är SHL-lagen som är dyrast och billigast – att hålla på