SHL-klubbens glädjebesked: Drömvärvningen öppnar för återkomst

KHL-svensken André Petersson är kontraktslös efter åren i Sotji. Nu öppnar han en liten dörr för att återvända till SHL – och forna klubben.

Efter tre år i KHL och HK Sotji står André Petersson, 26, nu utan kontrakt. Tidigare har den svenske forwarden ryktats till både KHL-klubbar och schweiziska Bern, men även Rögle och HV71 har setts som potentiella destinationer.

I en intervju med Jönköpings-Posten konstaterar Petersson att han har ett antal erbjudanden från KHL-klubbar att välja mellan – men att en återkomst i HV71, där han spenderade fem säsonger, inte är helt avlägsen.
– Det hade varit riktigt, riktigt kul att spela i HV71 igen. Men vi får se när det blir. Det kan bli nu eller senare, säger Petersson till JP.se.

Petersson stod förra säsongen för 29 poäng på 39 matcher i Sotji och blev i augusti förra året utsedd till veckans bästa forward i KHL. Svensken har nu blivit ”unrestricted free agent” i ligan, vilket gör att han kan välja och vraka mellan de erbjudanden han får. Men trots att en återkomst i HV71 kan bli verklighet är målet att stanna i ligan i öst.
– Jag utesluter ingenting, men just nu är det KHL som är intressantast […] Det känns som det är ganska svårt att ta sig till KHL, om man spelar i Sverige måste man vara en toppspelare i ligan för att få ett kontrakt, men när man redan är där och har hyfsat hög status så underlättar det, säger Petersson till Jönköpings-Posten.

LÄS MER: Stortalangen lämnar SHL – krävde en plats i klubbens a-lag