SHL-klubben i sorg – andra dödsfallet inom en vecka: ”Han har betytt väldigt mycket för oss”

HV71 är i stor sorg just nu.
I dag kom det andra dödsbeskedet den här veckan.
Förre målvaktstränaren Thomas Högberg har somnat in, 63 år gammal.

I helgen nåddes HV71 av det tragiska beskedet att förre spelaren Mikael Eriksson avlidit. Eriksson var en av klubbens stora hjältar under 70-talet när klubben gick upp i Elitserien.

I dag kom ännu ett tragiskt dödsfall. HV71 är i sorg efter att förre målvaktstränaren Thomas Högberg gått bort, meddelar klubben på sin officiella webbplats. Högberg kom till klubben 2005 och fick i uppgift att ta hand om Stefan Liv. Han lyckades få fart Livs karriär igen efter en tung säsong och tillsammans fick de fira SM-guld både 2008 och 2010.

”Vi kommer alltid minnas honom”

Högberg blev HV71 trogen ända till 2012 och var även målvaktstränare hos Tre Kronor under VM 2009. Men efter en tids sjukdom har han nu gått bort, blott 63 år gammal.
– Thomas har betytt väldigt mycket för oss och våra tankar går i dag till Thomas familj, säger HV71:s sportchef Johan Davidsson på klubbens officiella webbplats.
– Thomas var en härlig människa med mycket värme och humor. Han fick en alltid på bra humör och vi kommer att minnas honom med kärlek och respekt för den han var.

LÄS MER: SHL-klubben i stor sorg – förre spelaren hittat död i sitt hem: ”Känns förjävligt”

Posted by HV71 on Thursday, November 16, 2017