SHL-klubben agerar direkt och förbjuder fansens olämpliga banderoll

När Malmö Redhakws mötte Karlskrona visade fansen upp en högst olämplig banderoll.
Nu agerar klubben mot sina egna fans – och förbjuder banderollen.
– Det strider mot våra värdegrunder och det vi står för, skriver Malmö Redhawks i ett pressmeddelande.

I lördagens SHL-match mellan Malmö Redhawks och Karlskrona hamnade mycket fokus på något helt annat än hockey. Nämligen en högst olämplig banderoll.

Supportergruppen Fautores Malmö höll upp en banderoll framför den egna klacken med ett sexistiskt budskap som uppmärksammades rejält i sociala medier.

”Banderollen var inte godkänd”

Efter matchen riktade sedan resten av Malmösupportrarna stark kritik mot banderollen och tog tydligt avstånd från den. Nu går även Malmö Redhawks ut och tar ställning mot den olämpliga banderollen.
”Den strider mot våra värdegrunder och det vi står för. Det blev också mycket upprört bland våra övriga supportrar på läktaren, när en grupp valde att hålla upp en banderoll med ett budskap som majoriteten ej vill förknippas med. Banderollen var inte godkänd av Malmö Redhawks, vilket alla budskapsbanderoller ska vara”, skriver klubben i ett pressmeddelande på sin officiella webbplats.

Förbjuder banderollen

Malmö Redhawks meddelar att man tagit beslutet att förbjuda banderollen. Men klubben vill ändå låta supportergruppen stå kvar på läktaren och få fortsätta använda sina vanliga flaggor och tröjor på matcher. Men banderollen får de lämna hemma.
”Beslutet gäller resten av denna säsong och nya samtal kommer att tas med vår officiella supporterförening Redhawks Support, som också står bakom detta beslut fullt ut och inte vill bli förknippade med den typen av banderoller”, skriver Redhawks i pressmeddelandet.