SHL-busens klockrena svar efter domarens hatattack

SHL-busens klockrena svar efter domarens hatattack

Almen Bibic blev utsatt för ett ordentligt påhopp under gårdagskvällen. Men svaret han skickade tillbaka mot hatet måste verkligen hyllas.

Det blev verkligen allt fokus på Almen Bibic i mötet mellan Leksand och Rögle. Röglebacken fick matchstraff efter en tackling på Sondre Olden och anmäldes även till Disciplinnämnden efter en annan huvudtackling i går kväll. Men det var efter matchen som den stora skandalen skulle ta över.

Bibic publicerade på Twitter vad hockeydomaren skrivit till honom på kvällen.
”Du din djävla fega ishockeynolla, bara för att du inte platsade i Leksand din djävla pizzabagare så behöver du väl för fan inte skada spelare från Leksand din djävla käring. Du har aldrig varit bra på ishockey, det enda du din djävla käring har varit bra på är att skada andras spelare och slagits, rädda ishockeyn och lägg av med ishockey”, stod det i det privata meddelandet.

Hatattacken chockade Bibic och har sedan dess spridits som en löpeld i hockey-Sverige.
– Jag blev chockad och läste namnet om och om igen. Han jobbar ju för hockeyförbundet, det här måste ju få konsekvenser. Samtidigt vill man ju inte paja någons karriär. Men det här jävla näthatet måste få ett slut. jag känner ju till honom, det är helt sjukt. Det måste finnas ramar för vad man skriver. Jag har tyvärr blivit van, säger han i en intervju med SportExpressen.

Bibic svarade domaren – på det allra bästa sättet man kan svara ett sådant här påhopp – med respekt.
”Tråkigt att höra Mikael, du har alltid varit min favoritdomare när jag var junior, har alltid gillat dig. Ta hand om dig och familjen”, skrev Röglebacken tillbaka.

I dag kom domen att Bibic straffas med tre matchers avstängning efter huvudtacklingen mot Nichlas Torp. Ett beslut som gör Bibic besviken då han anser sig vara jagad och orättvist behandlad av alltför hårda straff och inte minst det stora hatet han möts av varje dag.
– Jag kan inte bara sitta och låta folk spy galla över mig. Därför publicerade jag vad den här domaren skrivit. Det känns som att 99 procent tycker att jag gjorde rätt i det. Sen finns det en procent som hävdar att jag bara hittar på, att den här människan inte finns eller att det är ett fejkkonto, säger Bibic till SportExpressen.
– Folk är alldeles för kaxiga bakom mobiler och datorskärmar. Folk skriver att jag borde kastas under ett Öresundståg och massa annan skit. Hade det hänt så hade jag väl blivit avstängd för att ha tacklat tåget.

LÄS MER: Markström hyllas för insatsen under tumultet: ”Så gör en lagkamrat”

Se domarens meddelande och Bibics svar här:

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.