Scoutingchefens jättehyllning till svenska superlöftet inför NHL-draften 2018

Årets NHL-draft är precis avslutad och för svensk del var det en framgångsrik draft.
Men redan nu ser det ut att bli en lyckad draft för Sverige även nästa år.
– Rasmus Dahlin kommer troligtvis gå först i hela draften, säger Göran Stubb, NHL-chef för scouting i Europa enligt Sportbladet.

Ur ett blågult perspektiv blev det en framgångsrik NHL-draft. Fyra svenskar blev valda bland det 17 första och redan som femte man valdes Växjös Elias Pettersson. Men trots att årets draft precis avslutats har snacket inför nästa års draft redan dragit igång.

Det ser nämligen ut som att svenske Rasmus Dahlin,17, kan gå som nummer ett i nästa års draft. I så fall blir han den förste svensken sedan Mats Sundin som väljs som nummer ett.
– Som det ser ut just nu så kommer Rasmus Dahlin gå först i hela draften, säger Göran Stubb, enligt Sportbladet till NHL.com, och fortsätter:
– Han är en smart spelare, bra både offensivt och defensivt – och en utmärkt skridskoåkare och puckhanterare. Han gillar att följa med upp och är inte långt ifrån att vara komplett fysiskt. Han behöver bara lära sig att spela enklare, och det kommer han göra.

Dahlin gjorde den gångna säsongen SHL-debut för Frölunda och satte avtryck var han än fick chansen. Han blev Sveriges yngsta JVM-spelare, den yngsta målskytten i ett SHL-slutspel och den tredje yngsta att göra mål för Tre Kronor.
– Jag har aldrig sett en spelare som honom, om du ger honom chansen så steppar han bara upp och anpassar sig till nivån, säger Tomas Montén, förbundskapten för Småkronorna, till NHL.com enligt kvällstidningen.

LÄS MER: Jätteilskan efter NHL-svenskens omtalade trejd i helgen