Så hedras Stefan Liv på allra bästa sätt – HV71 har samlat in hela 400 000 kronor

Så hedras Stefan Liv på allra bästa sätt – HV71 har samlat in hela 400 000 kronor

Alltid saknad, aldrig glömd.
Så lever Stefan Livs minne för alltid hos HV71.
Nu berättar HV71 att klubben lyckats samla in hela 400 000 kronor i fonden som startades efter Livs död.

7 september 2011 omkom Stefan Liv i den tragiska flygolyckan med laget Lokomotiv Jaroslavl. En sorgens dag för HV71 där målvakten vann tre SM-guld och spenderade majoriteten av sin karriär.

Efter sorgen tog HV71 ett beslut att för alltid hedra Stefan Livs minne genom att starta en fond, med uppgift att hjälpa och bidra precis på samma sätt som Stefan Liv gjorde för svensk hockey.
– Från fonden ges varje år ett materialbidrag om 15 000 kronor till bäste målvakt i TV-pucken – samt att vi i HV71:s regi vid några tillfällen varje säsong arrangerar mindre läger med samtliga ungdomsmålvakter, säger klubbens general manager Peter Eklund till JP.
– Jag tror att vi har omkring 300 000 till 400 000 kronor i fonden. Den fylls på med bidrag och genom överskottet från projektet ”Ett liv”, som Linda Brevitz driver, samt som till exempel i vintras när en bok om Stefan såldes. En del av överskottet sattes in i fonden.

”Allt är i Stefans anda”

Dessa läger med unga svenska målvakter leds av HV71:s målvaktstränare William Rahm och förutom att träna hockey lär sig även ungdomarna de sportsliga värderingar som alla bör känna till. De värderingar som Liv försökte dela med sig av till svensk hockey.
– Allt är i Stefans anda. Han var ju känd för att vara väldigt omtänksam mot människor, säger Ekelund till JP.

LÄS MER: Fina bilderna när Stefan Livs söner firar SM-guldet på plats