Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Rickard Wallin tar ut bästa motståndarna i karriären – och hyllar två SHL-ikoner

Fyra år i Nordamerika och över 540 matcher i SHL.
Rickard Wallin har ställts mot många stjärnor genom åren och här plockar han ut de som har imponerat mest – både i SHL och NHL.

Rickard Wallin, 37, är en ikon i Färjestad. Han har vunnit fyra SM-guld och nyligen fick han sin tröja hissad i Löfbergs Arena.

Utöver tiden i SHL gjorde Wallin en säsong i Lugano samt fyra år i Nordamerika. I tre säsonger tillhörde han Minnesota Wild och säsongen 2009/10 spelade han med Toronto Maple Leafs. Totalt noterades han för 19 poäng på 79 NHL-matcher.

Lägg därtill 109 landskamper och du förstår att Wallin har mött många världsspelare genom åren, men vem är egentligen den bäste spelaren han ställdes mot?
Sidney Crosby. Jag har haft förmånen att möta många skickliga spelare, men han gjorde verkligen avtryck, med den intensitet han spelade med hela tiden. Han har ett tempo i kroppen som jag inte sett någon annan ha, säger Wallin.

När han ska plocka ut den bästa spelaren han mötte under sina år i SHL väljer han en annan spelartyp.
– Magnus Johansson var ruskigt bra. Han var lagom smart och blev bättre ju äldre han blev. Oerhört imponerande, men det fanns många bra. Niklas Andersson i Frölunda var en annan som var svår att möta, säger Wallin.

LÄS MER: Rickard Wallin om mäktiga NHL-debuten: ”Det bara small till”.