Påskrivet och klart – nu är omtalade SHL-flytten officiell: ”Känns helt rätt”

Det är övergången som alla bara väntat på.
Nu står det helt klart att Ted Brithén lämnar HV71 för återkomst till Rögle.
– Det kändes helt rätt att komma hem, säger han till klubbens officiella webbplats.

För en månad sedan vann han SM-guld med HV71. Nu fortsätter karriären hem till välkänd mark igen. För att i dag blev det klart att Ted Brithén lämnar guldlaget HV71 för återkomst till moderklubben Rögle.

Brithén lämnade Rögle för fyra säsonger sedan och återvänder nu som en etablerad SHL-spelare och ett riktigt drömnyförvärv.
– Rögle är min moderklubb och det är hemma för mig. Klubben är inne på en spännande resa och den vill jag vara delaktig i och hjälpa klubben att nå fler framgångar, säger 26-åringen till klubbens officiella webbplats.
– Jag är bara en pusselbit i ett pussel och jag ska komma ner och försöka bidra och hjälpa till med det jag kan. Åren i HV71 har gett mig mycket värdefull erfarenhet och jag hoppas kunna dela med av mina erfarenheter till de yngre spelarna.

22 år gammal flyttade Brithén till Jönköping och har sedan dess fått vara HV71-lagkapten i två säsonger, debuterat för Tre Kronor samt vann den interna poängligan senaste säsongen när SM-guldet bärgades.
– Jag har haft en otrolig resa under fyra år i HV71 och jag är oerhört tacksam mot klubben och lagkamraterna för den här tiden.

Men kontraktet med HV71 gick nyligen ut och därefter har Brithén funderat på sitt nästa steg. En återkomst till moderklubben är det allra bästa alternativet, enligt han själv.
– Jag ville vänta ett tag med mitt beslut, se vilka alternativ jag hade men Rögle är alltid ett starkt alternativ för mig och nu kändes det helt rätt att komma hem, säger 26-åringen till klubbens officiella webbplats.
– Jag har blivit bättre på allt. Jag är ingen flashig spelare utan försöker göra jobbet hela tiden. Jag har utvecklat mitt målskytte och ser spelet lite bättre.

Självklart är Rögle överväldigade över att få hem sin förlorade son igen.
– Ted är en jätteduktig hockeyspelare, han är klok och tar bra beslut, han är stark med puck, används i alla spelformer och kan spela många minuter. Han kommer att få en ledande roll hos oss, säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson i pressmeddelandet.
– Ted spelade i landslaget för två år sedan och målet är att han ska komma tillbaka dit.

LÄS MER: Svenske jättelöftet stekhet inför NHL-draften: ”I kontakt med alla klubbar”.