Pailles vädjan till CHL efter överfallet – som hela hockey-Sverige stöttar: ”Rättvisa ska skipas”

Pailles vädjan till CHL efter överfallet – som hela hockey-Sverige stöttar: ”Rättvisa ska skipas”

Brynäs Daniel Paille har inte kunnat träna på över tre veckor.
Nu vädjar han till CHL och Internationella hockeyförbundet att agera efter otäcka överfallet från Thomas Larkin.

Daniel Paille plågas fortfarande av sviterna efter överfallet från Thomas Larkin i CHL-möet mellan Brynäs och Mannheim 7 november. Över tre veckor senare är kanadensaren fortfarande långt från isen.

33-åringen har inte kunnat spela eller träna något alls på grund av sin hjärnskakning och nu är hela säsongen i fara för Brynäsforwarden. För Larkin blev det bara avstängning i tre CHL-matcher.

”Rättvisa ska skipas”

En alldeles för låg bestraffning om man frågar Paille som nu väljer att öppet berätta om överfallet.
– För de som har bett om en uppdatering av min status har jag återhämtat mig men jag upplever fortfarande symptom från skadan. Jag är försiktig. Vid denna tidpunkt är jag inte säker på när jag exakt kommer att kunna återvända, säger han till Brynäs officiella webbplats.

Dessutom vädjar Paille till både CHL och Internationella hockeyförbundet att agera och omvärdera sin bestraffning till Larkin.
– Jag uppmuntrar IIHF att ingripa för att rättvisa ska skipas, jag uppmanar CHL och de berörda parterna att se över straffet, säger han på Brynäs webbplats.

Hockey-Sverige sluter upp

Hela hockey-Sverige reagerade väldigt kritiskt efter Larkins överfall på Paille och många beskrev det som ett av de värsta överfallen som svensk hockey varit med om. Så räkna med att hela vårt land stöttar Pailles vädjan för att få till ett ännu hårdare straff.

Dela artikeln om du vill se ett betydligt hårdare straff!

LÄS MER: Här straffar hockeygudarna skandallaget Mannheim – på allra skönaste sättet