Ny målvakt nära Frölunda och stjärnvärvning klar för Brynäs.

Silly season rullar vidare och Djurgården fortsätter att tappa spelare. Nu står det klart att både Marcus Sörensen och Tomi Sallinen lämnar klubben.
Samtidigt är Brynäs på väg att göra klart med en slovakisk poängmaskin.
Här är de senaste ryktena och klara övergångarna inom svensk hockey.

Collberg klar för Rögle
Sebastian Collberg lyckades aldrig i Nordamerika. I förra veckan bröts hans kontrakt med New York Islanders och nu har den förre JVM-stjärnan skrivit på för Rögle.

Lämnar SHL för Kärpät
29-årige Toni Kähkönen har spelat de två senaste säsongerna i Sverige (Leksand respektive Karlskrona), men nu lämnar finländaren för spel i Kärpät. Kähkönen spelade två säsonger i Kärpät innan han flyttade till Dalarna.
Även Mikko Lehtonen lämnar SHL för spel i Kärpät.

Frölunda intresserat av kanadensare
Mycket talar för att Frölunda kommer att tappa målvakten Lasse Johansson. Hans ersättare kan heta Dan Bakala. Uppgifter till MrMadhawk säger att Frölunda har visat stort intresse för kanadensaren, som den senaste säsongen spelade i Oskarshamn.

Djurgårdsstjärna till NHL
23-årige Marcus Sörensen var en av Djurgårdens bästa spelade den gångna säsongen, men till nästa år får Stockholmsklubben klara sig utan honom. Sörensen har nämligen skrivit på för NHL-klubben San Jose Sharks.

…men honom bryter klubben med
Han spelar VM med Finland, men får ingen plats i Djurgården till nästa säsong. DIF har valt att bryta med den finske stjärnan Tom Sallinen.
– Vi har gemensamt kommit fram till att bryta avtalet med varandra, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Brynäs värvar från Finland
Brynäs har tappat en hel del spelare, men nu är klubben på väg att göra en riktigt bra värvning. Enligt MrMadhawk är Tomas Zaborsky, 28, klar för Gävleklubben. Zaborsky har de senaste åren öst in poäng i den finska ligan och den gångna säsongen svarade han för 27 mål på 55 matcher för HIFK.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.