Luleå hyllar sina hjältar i kväll – då riskerar Mikael Renberg att bli utbuad

Luleå hyllar sina hjältar i kväll – då riskerar Mikael Renberg att bli utbuad

Luleå firar 40 år och firar i kväll med att hylla klubbens samtliga 13 kaptener. En av dem, Mikael Renberg, riskerar att buas ut.

Under torsdagskvällen tar Luleå emot Rögle. Kvällen kommer bli en speciell sådan, då klubben firar 40 år och har bjudit in samtliga 13 kaptener sedan föreningen bildades. Men en av dem som ska hyllas har väckt starka reaktioner bland fansen.

Mikael Renberg var lagkapten i klubben mellan 2005 och 2007, för att sedan göra den ”förbjudna” övergången till ärkerivalen Skellefteå. Något som fansen fortfarande inte har glömt.
– Jag tror att det kommer vara 13 lagkaptener på plats, och ”Micke” Renberg är ju bara en av dem. Han är ju egentligen bara en parentes i föreningens historia. Så det känns lite trist att firandet av Luleå Hockey ska komma i skymundan i Renbergs närvaro, säger Luleåfans ordförande Stefan Baudin till NSD.se.

Renberg: ”Får bli som det blir”

Mikael Renberg lämnade Luleå Hockey efter en tvist i samband med den omtalade Obol-härvan. Men övergången till Skellefteå har fansen alltså ännu inte glömt. Renberg, som kommer vara på plats, ser själv fram emot kvällen.

Han berättar för Expressen att han känner sig hedrar av att få vara med och konstaterar att folk får reagera hur de vill.
– Jag kan ändå inte göra något åt det, om de buar åt mig. Det får bli de reaktioner som det blir. Jag åker upp och ska ha en trevlig kväll. Det som händer, det händer. När ”Skuggan” bjöd upp mig och ville att jag skulle komma så kände jag att jag inte kunde tacka nej. Sen får folk reagera på det sätt de vill, säger Renberg till Expressen.

”Rätt att bjuda in honom”

Stefan Baudin säger att man inte diskuterat hur man ska agera när Renberg ska hyllas inför publiken i Coop Norrbotten Arena.

Alla individer har en egen fri vilja och människor för göra hur de vill, säger han.
– Sen tycker jag att det är rätt av föreningen att bjuda in honom för han har ju trots allt varit lagkapten. Har man valt att fira det på det här sättet så gör Luleå Hockey rätt oavsett vad de har för synder, säger Baudin till NSD.se.

LÄS MER: Succéforwarden kan återvända till Sverige – bjuds ut till flera klubbar