Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Leksands plan: Locka hem landslagsstjärnan till Sverige igen

Leksand jagar nyförvärv för att lyfta i tabellen. Klubben är nu nära en riktigt stjärnvärvning, enligt Sportbladets uppgifter.

De har fått upp farten senaste tiden, men mer krävs för att Leksand ska hålla sig kvar i SHL till nästa säsong. Därför gör nu klubben allt för att knyta till sig mer spets i laget.

Nu är Leksand även nära att göra klart med en riktig favoritvärvning i Mattias Ritola, som tidigare spelat i Leksand. Ritola är för närvarande i schweiziska Fribourg, som går riktigt dåligt i ligan, och Sportbladet rapporterar att Leksand gör allt för att få hem 29-åringen.

Men då måste några problem lösas först. Av skattemässiga skäl kan Ritola inte spela i Sverige förrän i mitten av januari. Dessutom får Ritola inte spela för en annan SHL-klubb den här säsongen då han tillhörde Skellefteå i våras.

Fast Leksand verkar ändå självsäkert att lösa det ovanstående och få Ritola spelklar i januari, enligt Sportbladets källor. Ritola har även själv tidigare uttryckt en vilja att i framtiden återvända till Leksand och Dalarna igen.

LÄS MER: Sjuka rekorden som visar svenskarnas dominans i Detroit Red Wings.

Se Mattias Ritolas första NHL-mål i karriären:

 

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.