Kontroversiella beslutet: Nu ska den klassiska hockeyarenan rivas

Det är beslutet som väcker starka känslor.
Den klassiska hockeyarenan Hovet ska rivas och tvillingklubbarna Djurgården och AIK tvingas flytta, enligt Sveriges Radio.

Johanneshovs isstadion, mer känd som Hovet, invigdes 1955 och är en av Sveriges mest klassiska hockeyarenor. Framförallt den mest klassiska i Stockholm då den varit hem för tvillingklubbarna Djurgården och AIK.

Men nu är all hockeyhistoria mellan väggarna på väg att försvinna helt. Då Hovet ska rivas.

Det är beslutet som väcker rejält starka känslor bland hockeyfansen. För fastighetsägaren SGA Fastigheter har satt upp planer tillsammans med kommunfullmäktige om att riva hockeyarenan och istället bygga upp bostäder på platsen, rapporterar Sveriges Radio.

”Vi väntar oss stor glädje”

I nästa vecka ska SGA Fastigheters styrelse sammanträda för att fastställa framtiden för Hovet. Dessutom ska grannen Globen upprustas till en summa på hela 700 miljoner kronor. Och planen är att flytta all hockey från Hovet in till Globen.
– Man byggde Globen för att ersätta Hovet. Nånstans finns det ett slutdatum även för en klassisk arena, säger Mats Vikner, vd på SGA Fastigheter, till SportExpressen och får även svara på vad man förväntar sig för reaktioner på rivningen.
– Vi väntar oss stor glädje att man förvandlar Globen till en fantastisk, toppmodern ishockeyarena. Det är dit vi vill komma. Det är inte så att vi flyttar in hockeyn i GLobens nuvarande skick. Den ska anpassas. Man moderniserar Globen 2018-2020. Därefter kan det bli rivning.

LÄS MER: Nu avslöjar SHL-klubben sanningen om hyllningstalet – som ALLA har gissat fel på