Klubben som jagar Jämtin och tung värvning på gång i Skellefteå.

Skellefteå har det tungt i SM-finalen mot Frölunda, men en tröst för alla Skellefteåfans är att klubben är på väg att göra en riktigt tung värvning (95 kilo). Enligt MrMadhawk är backen Johan Alm nära att återvända till Skellefteå.
Här är fler heta rykten och klara övergångar i svensk hockey.

Back nära återkomst i Skellefteå
Johan Alm var med och tog SM-guld med Skellefteå både 2013 och 2014. Därefter har han spelat med AHL-laget Milwaukee Admirals, men nu går hans kontrakt ut med Nashville och enligt MrMadhawk är den defensive backen nu nära en återkomst i Skellefteå.

Växjö värvar från Malmö
Oliver Bohm lämnade Frölunda för Malmö under säsongen, men han fick inget nytt kontrakt med Skånelaget. Nu blir det i stället spel i Växjö för 24-åringen. Bohm har skrivit på ett treårskontrakt med Lakers.

Jämtin ett namn för Rögle?
Andreas Jämtin gjorde den gångna säsongen 10 poäng på 55 matcher med KHL-laget Medvescak Zagreb, men han sitter på ett utgående kontrakt. Enligt Helsingborgs Dagblad har Rögle varit i kontakt med den förre HV71-spelaren.

Luleå värvar finskt
Juha Junttila, 24, gjorde 17 mål och elva assist för finska Kärpät den gångna säsongen (grundserie+ slutspel), men nu är forwarden klar för Luleå. 24-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med norrbottningarna.
Dessutom har backen Ilari Melart förlängt sitt kontrakt med Luleå.

Skyttekungen får inget nytt kontrakt
Björn Svensson får inget nytt kontrakt med Malmö, vilket förvånar många då Svensson vann den interna skytteligan med sina 14 mål.
– Det är ett av de mest överraskande besluten som jag varit med om under mina nitton år i agentrollen, säger Gunnar Svensson, agent och pappa till Björn Svensson till Sydsvenskan.

LHC-spelare till Vita Hästen
Anton Blomberg flyttar från Linköping till Norrköping. Den 20-årige forwarden fick inget nytt kontrakt med LHC och valde istället att skriva på ett ettårskontrakt med Vita Hästen. Blomberg gjorde sex poäng på 45 SHL-matcher den gångna säsongen.

Stjärnan förlänger med Djurgården.
Det snackades om Luleå för Matt Anderson – men Djurgårdens storstjärna valde i stället att förlänga med DIF. Anderson, som svarade för 40 poäng (18+22) den gångna säsongen, har skrivit på för en säsong till.

SHL-lagen byter backar
Djurgården har även gjort klart med Växjös back Ville Varakas (ettårskontrakt). Medan Philip Holm går i motsatt riktning – och lämnar DIF för spel i Lakers (tvåårskontrakt).

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.