Klart: Värvad som målkung förra sommaren – här är SHL-profilens nya klubb

Klart: Värvad som målkung förra sommaren – här är SHL-profilens nya klubb

Förra sommaren hade Brynäs stora förväntningar på värvningen av Tomas Zaborsky.
Men säsongen blev sådär.
Och nu är forwarden klar för flytt – till Tappara.

Inför senaste säsongen skrev Brynäs kontrakt med Tomas Zaborsky med förhoppning om att man hittat sin nya poängkung. Det blev inte alls vad man hoppats på.

För 29-åringen lyckades bara komma upp i 12 SHL-matcher på grund av en axelskada. Men i SM-slutspelet där Brynäs nådde finalen visade forwarden upp sin kapacitet med fyra mål och två assist på elva slutspelsmatcher.

Men det räckte inte för en fortsättning hos Brynäs. Nu har slovaken hittat ny flyttadress när han lämnar Sverige för att kliva tillbaka till Finland. Zaborsky är klar för finska storklubben Tappara som blivit finsk mästare de två senaste åren och nått final fem år i rad.

Zaborsky har tidigare gjort hela 213 poäng på 257 matcher i finska ligan för Ässät och HIFK. Nu ska han ersätta Tapparas stora poängkung Henrik Haapala som flyttar till Florida Panthers.
– Efter att Henrik Haapala skrev NHL-kontrakt behövde vi förstärka offensiven. Vi får in en bra och mångsidig spelare som känner till ligan och har visat att han kan lyckas utmärkt här, säger Tapparas vd Mikko Leinonen i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Förväntade övergången blir inte av – istället klar för SHL-rivalen.