Klart: Vårens stora SHL-succélag värvar från krisklubben

Malmö Redhawks har gjort klart med sitt femte nyförvärv.
26-årige Anton Mylläri lämnar krisklubben Västerås för att flytta söderut – och göra SHL-debut.

I våras var Malmö Redhawks den stora överraskningen i SHL-slutspelet då man slog ut självaste grundserievinnaren Växjö Lakers och tog sig till semifinal. En helt annan verklighet var det för klassiska klubben Västerås som brakade ur HockeyAllvenskan.

Därför gör 26-årige Anton Mylläri en minst sagt speciell flytt. Istället för att lira division 1-hockey i höst blir det nu SHL-debut då han är klar för flytt från Västerås till Malmö.
– Det känns väldigt bra att vara här och vara en del av Malmö Redhawks under den kommande säsongen. Jag vet att det kommer att krävas ett stenhårt jobb men jag ska ta tillvara på den här chansen, att få spela SHL-hockey, säger Mylläri till Malmös officiella webbplats.

26-åringen har levererat 28 poäng på 84 matcher senaste två säsongerna hos Västerås. Nu får han för första gången titulera sig SHL-spelare.
– Anton är en spelare som vi har följt i vinter och även haft ögonen på tidigare. Han var en jättetalang i unga år. Vi ser en stor uppsida i honom och tror att han kan utvecklas till en bra SHL-spelare här hos oss. Vi tror att han kommer att passa väldigt väl in i vårt sätt att spela, säger sportchefen Patrik Sylvegård till klubbens officiella webbplats.

LÄS MER: Här står mamman för Sveriges absolut skönaste glädjefnatt efter VM-guldet.