Klart: Tung NHL-meriterad värvning till Sverige inför SHL-slutspurten

Örebro Hockey plockar in stark förstärkning inför slutspurten av SHL-säsongen. NHL-meriterade 24-åringen Lucas Lessio är klar för flytt till Sverige, bekräftar klubben i ett pressmeddelande.

Han har representerat både Montreal Canadiens och Arizona Coyotes i NHL, nu väntar Örebro Hockey och SHL för 24-årige Lucas Lessio. Allra närmast kommer kanadensaren från KHL-laget Medvescak Zagreb i KHL.
– Lucas är 24 år gammal och fortfarande en kille som har stora ambitioner att nå NHL. Han ser vistelsen i Örebro som en stor chans att komma tillbaka till NHL, säger Örebros sportchef Niklas Johansson i pressmeddelandet på klubbens officiella webbplats.

En stark värvning för slutspurten i SHL och Örebro är fullt medvetna om att Lessio inte kommit för att stanna länge i Sverige.
– Vi har självklart en förhoppning om att både vi och han ska trivas tillsammans. Kontraktet gäller till att börja med säsongen ut. Lucas mål är som sagt att nå NHL igen, men vår önskan är att vi ska trivas tillsammans och ha ett fortsatt samarbete även nästa säsong, säger sportchefen.

LÄS MER: Avslöjat: Här finns SHL:s billigaste öl.