Klart: Frölundas tunga värvning presenterad – har gjort hela 342 NHL-matcher

Frölunda har gjort klart med en riktigt tung värvning.
103 kilo Adam Pardy har skrivit på för säsongen ut.
Och kommer till Göteborg med hela 342 NHL-matcher i bagaget.

Mike Weber förstörde julhelgen för många Frölundasupportrar när han levererade det dystra beskedet att karriären är över. Knäskadan blev för svår och efter bara tio matcher för klubben var relationen över.

Nu har Frölunda hittat ersättaren. Och det blir en riktigt tung värvning.

”Han vet vad det handlar om”

Bjässen Adam Pardy, 193 centimeter och 103 kilo, har skrivit på för Frölunda för säsongen ut. 33-åringen har en lång och gedigen karriär bakom sig i Nordamerika med hela 342 NHL-matcher för Calgary Flames, Dallas Stars, Buffalo Sabres, Winnipeg Jets, Edmonton Oilers och Nashville Predators samt även 214 AHL-matcher.

Nu blir det Frölunda efter att Pardy har varit klubblös en tid.
– Han uppfyller den kravprofil vi har haft. Han är en stor, stark och defensivt inriktad back med bra karaktär, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens officiella webbplats.
– Han vet vad det handlar om, men vi är medvetna om att han behöver någon vecka eller två för att anpassa sig till stor rink och vårt spel.

”Jag kommer behöva hjälp”

Pardy väntas ansluta till sina nya lagkamrater i Frölunda redan på onsdag, sedan återstår det att se när han kan vara redo för SHL-debuten.
– Det kommer att bli en omställning för mig och jag kommer att behöva hjälp av coacherna och killarna i laget till en början, säger Pardy till klubbens officiella webbplats och får frågan om varför det blev just Frölunda.
– Det är ett stort steg och en utmaning, det medger jag. Men samtidigt en möjlighet att spela i en ny liga och uppleva ett annat land och kultur. Jag har spelat ihop med Mike Weber och spelat mot er lagkapten Joel Lundqvist när han var i Dallas Stars.

Dela om du gillar den här värvningen!

LÄS MER: SHL-profilens listiga plan för att locka hem brorsan till Frölunda