JVM-hjälte tillbaka till SHL och amerikansk tuffing klar för Leksand.

Leksand ska enligt uppgifter ha gjort klart med en 28-årig amerikan och efter att ha gått mista om Dennis Everberg har Rögle i stället ställt in siktet på den förre JVM-hjälten Sebastian Collberg.
Här är de senaste silly-nyheterna kring svensk hockey.

Talang till Stanley Cup-mästarna
Gustav Forsling har imponerat de senaste säsongerna i LHC och har varit med i två raka JVM-turneringar. Nu har den hårdskjutande backen skrivit ett treårskontrakt med Chicago Blackhawks. Enligt LHC:s klubbdirektör Anders Mäki, som uttalat sig i Corren, är planen att Forsling ska spela minst en säsong till i LHC.

Rögle jagar Collberg
Rögle gick miste om Dennis Everberg, men nu är siktet inställt på Sebastian Collberg, enligt MrMadhawk. Collberg, som var med och vann JVM-guld 2012, har de två senaste säsongerna spelat i AHL, men ska nu alltså vara nära en övergång till Rögle.
Collberg briljerade så här när han spelade i JVM:

 
Tvingas lämna Skellefteå
Erik Forssell, 34, får inget nytt kontrakt av Skellefteå.
– Sorgligt och vemodigt att lämna. Jag ville verkligen stanna kvar, säger centern till Norran.
Forssell har spelat nio säsonger (och över 400 SHL-matcher) i klubben, men nu blir det alltså inga fler.

AHL-back på väg till Leksand
Enligt VikFanCentral har Leksand gjort klart med backen Ben Youds. Den 28-årige amerikanen har de fyra senaste säsongerna spelat i AHL. Den gånga säsongen gjorde han 22 poäng (5+17) på 50 matcher för Providence Bruins.
Youds gör inte bara poäng, vilket man kan se i det här klippet…

 
”Växjö värvar dansk”
Enligt MrMadhawk är den danska talangen Jonas Røndbjerg klar för Växjö. Forwarden är bara 17 år gammal men gjorde den gångna säsongen 14 poäng i den danska högstaligan. Han spelade även JVM med Danmark tidigare i år.

Gilla Sportbibeln om du vill ha fler hockeynyheter i ditt Facebook-flöde.