HV71 straffade Djurgården – då rasar DIF-tränaren mot domarna

HV71 och Djurgården fick varsitt mål bortdömt efter två tveksamma situationer. Då riktar Djurgårdens tränare Robert Ohlsson stark kritik mot domarna efter att laget förlorat med 2-1 efter straffar.
– Det är bättre att man tillåter målen istället för att leta alla jävla fel hela tiden, säger Ohlsson till C More.

HV71 hade skaffat sig ett grepp om matchen mot Djurgården hemma i Kinnarps Arena. Kevin Stenlund hade gjort sitt åttonde mål för säsongen i den första perioden och gett hemmalaget en 1-0 ledning inför andra perioden.

I mitten av den andra perioden skulle publiken få jubla än en gång när Martin Thörnberg tryckte in 2-0. Men domarna ville annat. Efter videogranskning visade det sig att Simon Öneruds klubba var inne i målområde och domarna valde att döma bort målet. I periodpausen riktade Martin Thörnberg stark kritik mot domarna.
– Det är den nivån vi har i SHL, så det är bara att köpa. Men visst jag tycker att det är lite larvigt, säger Thörnberg till C More.

Även Djurgården fick ett mål bortdömt, med bara tre minuter kvar, i samma typ av situation och matchen gick till straffar. Väl där fick Martin Thörnberg revansch och kunde slå in den avgörande straffen för HV71 och vinst med 2-1. Även Djurgårdens tränare Robert Ohlsson var kritisk mot de bortdömda målen efter förlusten.
– Det är bättre att man tillåter målen istället för att leta massa jävla fel hela tiden. Jag tror att folk går på hockey för att få se kamp och känslor. Men man vill se mål också så jag fattar inte varför vi tar bort alla mål i svensk hockey, säger Ohlsson.

Matchfakta: HV71 – Djurgården 2–1 e.str (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1–0 (11.24) Kevin Stenlund (Mattias Tedenby, Kristofer Berglund).