Hockey-Silly: Växjö värvar guldmålvakt, Malmö tar stjärna från Modo.

Malmö värvar finsk stjärncenter och Skellefteås förre guldmålvakt är överens med Växjö.
Samtidigt har Leksand gjort klart med två nyförvärv.
Här är det hetaste ryktena och övergångarna inom svensk hockey.

Malmö värvar ”europeisk toppforward”
Malmö försätter att stärka truppen inför nästa säsong. Senast i raden av nyförvärv är Ilari Filppula, 34, som gjorde 14 poäng (2+12) på sju kvalmatcher för Modo mot Leksand.
– Ilari är en europeisk toppspelare som är aktuell för det finska VM-laget, säger sportchefen Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Guldmålvakt överens med Växjö
Skellefteås förre guldmålvakt Joacim Eriksson var klar för Modo om de höll sig kvar i SHL, men nu är Eriksson i stället överens med Växjö Lakers, enligt MrMadhawk. Enligt bloggen ska sportchef Evertsson vara ”minst muntligt överens” med Eriksson.

Leksand värvar duo
Leksand spelar i SHL nästa säsong och nu har klubben gjort klart med två nya spelare. Dels handlar det om Eric Castonguay, 28, från Tingsryd samt backen Patrik Norén, 23, som återvänder från Almtuna.

Två spelare till Modo
Modo hoppas på en snabb återkomst till SHL och nu har klubben gjort klart med två spelare från BIK Karlskoga. Centern David Rundqvist, 23, som tidigare spelat i Djurgården och FBK har skrivit ett ettårskontrakt. Även forwarden Henrik Björklund, 25, har skrivit på för en säsong.

Finsk back på väg till SHL
Kristian Näkyvä gjorde succé i Luleå i fjol och har den här säsongen spelat med Milwaukee Admirals, men nu är 25-åringen på väg tillbaka till SHL. Enligt SVT Sport är Luleå, Frölunda och Linköping intresserade av den spelskicklige finländaren.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.