Hockey-Silly: Profilen nära SHL-comeback, Frölunda tappar till NHL.

SHL blir flera profiler fattigare nästa säsong.
Stjärnor som Lukas Bengtsson, Greg Scott, Anton Rödin och Jonas Junland har bestämt sig för att lämna.
Men en annan profil är på väg tillbaka till HV71 – här är de senaste sillynyheterna kring svensk hockey.

Bekräftat: Stjärnback till Schweiz
Det har inte varit någon hemlighet att LHC:s landslagsback Jonas Junland har varit på gång till Schweiz, men nu är det bekräftat. Lausanne HC meddelar på sin hemsida att Junland skrivit på ett tvåårskontrakt.

Frölundaback lämnar
Enligt Sportbladet är det redan är klart att Lukas Bengtsson, 21, lämnar Frölunda efter den här säsongen. Backen ska vara på väg till NHL och hans agent Johan Altberg bekräftar att samtal förs med NHL-klubbar.

Dubbla smällar för Brynäs
Brynäs tappar två nyckelspelare till nästa säsong. Anton Rödin har skrivit kontrakt med Vancouver Canucks, samtidigt som Greg Scott är på väg bort.
– Tyvärr för Brynäs del kommer Greg förmodligen inte spela där, säger amerikanens agent Martin K Nilsson till Gefle Dagblad.

Återvänder från KHL?
Mattias Karlsson lämnade HV71 för spel i KHL och Severstal Cherepovets inför den här säsongen, men redan nu kan backen vara på väg tillbaka. Enligt hvkollen.se är en övergång nära.

Målvakt får lämna
Erik Ersberg, 34, blir inte kvar i HV71 nästa säsong. Målvakten berättar för jkpglive.se att han inte har erbjudits något nytt kontrakt.
– Det känns tråkigt. Jag har trivts jättebra, säger Ersberg till sajten.

Gilla Sportbibeln om du vill ha fler hockeynyheter i ditt Facebook-flöde.