Här är Frölundas nya superarena – kolla in unika bilderna på miljardbygget

Frölundafansen kan redan nu börja längta.
Här är de första bilderna på miljardbygget som ska bli nya hemmaarenan i Göteborg.

Göteborg laddar för att bygga en riktig superarena som ska bli Frölundas nya hem. För hela 3,5 miljarder kronor ska ett enormt arenakomplex stå klart 2027, rapporterar tidningen GT.

Två förslag har nu lagts fram, det ena handlar om att placera arenan där Valhallabadet och Scandinavium ligger i dag och den andra placeringen ligger utefter Mölndalsån där Valhalla idrottsplats finns i dag.

Med plats för 14 000-16 000

Planen är ett helt nytt Scandinavium med plats för 14 000-16 000 skrikande Frölundafans samt även en ny handbollshall och ytterligare flera träningshallar. Och redan nu har de första bilderna på nya skrytbygget offentliggjorts, se bilderna här nedanför.

Redan på onsdag ska förslaget läggas fram för kommunstyrelsen och den 13 december ska kommunen sammanträda om det nya arenaförslaget. Men ett slutgiltigt beslut i arenafrågan lär dröja till nästa år, enligt GT:s uppgifter.

”Den största utmaningen”

Ett stort problem i planeringen av miljardbygget har redan nu dykt upp. Nämligen bristen på tillgängliga byggarbetare.

För det nya arenakomplexet i Göteborg får stark konkurrens av den nya västlänken som ska påbörjas i staden.
– Att få tag på byggarbetare kan vara den största utmaningen. Det handlar om folk i alla led. Arkitekter, snickare, elektriker och så vidare. Byggföretagen har fullt upp, därför behöver vi ut på den internationella marknaden och söka folk. Och är det fortsatt ont om folk kan de upphandlade byggena bli dyrare, säger Magnus Sigfusson, direktör för stadsutveckling i Göteborg, till GT.

LÄS MER: 6 anledningar till varför Frölunda joggar hem grundserien – och vinner SM-guld

Se unika bilderna på nya arenan här:


FOTO: Göteborgs stad