Här är Frölundas nya prestigevärvning – flyttar till Sverige efter 351 NHL-matcher

Frölunda avslöjar i dag sin alldeles nya värvning.
Och det är en väldigt meriterad som ansluter till laget.
Amerikanske Mike Weber flyttar till Göteborg efter 351 NHL-matcher.

Frölunda har letat efter en back för att ersätta Pathrik Westerholm. Nu har SHL-laget hittat ersättaren i NHL-meriterade Mike Weber.

29-åringen kommer närmast från AHL och Iowa Wild men har hela 351 NHL-matcher på kontot där de flesta matcherna har varit för Buffalo Sabres.
– En stor, tuff och defensivt lagd back. I Mike får vi in rutin och ledarskap, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande.
– Vi nosade på honom redan förra säsongen, men då blev det inget. För ett tag sedan dök möjligheten upp igen och vi har jobbat för det här i ett par veckor.

”Jag har bara hört bra saker om Frölunda”

Enligt SHL:s regelverk får en skadad spelare ersättas med ett nyförvärv i sju veckor. Därför är kontraktet med Weber skrivet på endast sju veckor.
– Det är bra för båda parter. Vi får en möjlighet att känna på varandra och se vad det leder till, säger sportchefen Sjöström.

På sin officiella webbplats beskriver Frölunda Weber som en ”defensivt stabil med god räckvidd och storlek, som inte drar sig för fysiskt och aggressivt spel”.
– Jag har aldrig varit ett offensivt hot. Jag är mer av en defensiv och tävlingsinriktad back som gör det som behövs för laget, säger Weber själv och avslöjar även varför han valde Frölunda.
– Jag har bara hört bra saker om klubben och Göteborg, och SHL är en av världens bästa ligor. Det ska bli spännande och utmanande att spela i en annorlunda miljö.

Nyförvärvet har blivit tilldelad tröjnummer 57 och väntas göra sin första träning med Frölunda på måndag.

LÄS MER: Kanadensiska hånen mot Tre Kronor–målvakterna: ”Clowner”