Håkan Loobs kontroversiella förslag för att ta svensk hockey närmare NHL

Det är turneringen som svenska hockeyfans älskar att häckla.
Men Håkan Loob ser ändå en ljus framtid för CHL och lanserar nu ett eget kontroversiellt förslag för framtiden.

Håkan Loob är en av svensk hockeys stora spelare genom tiderna och för närvarande en av de stora rösterna inom hockey-Sverige. Färjestadlegendaren har alltid varit en förespråkare för ett bättre samarbete mellan de internationella hockeyligorna runt om i världen och var med och skapade CHL.

Men tråkigt nog har CHL ändå inte blivit den succé som grundarna hoppades på.
– Jag tycker faktiskt att det är lite synd. Upplägget som är i dag där det finns ett antal svenska lag som får chansen att möta lag på den stora internationella scenen och visa hur bra svensk hockey faktiskt är, det är lite synd att man inte tar till sig det, säger Loob i en intervju med hockeysverige.se.

”En av dom viktigaste grejerna”

Istället för en stor turnering där Europas bästa lag får visa sina färdigheter har CHL mest blivit bespottad och häcklad inom svensk hockey. Dessutom har det uppstått tvister mellan Svenska Ishockeyförbundet och CHL då matcherna spelas samma veckor som landslagsuppehåll.

Ett stort problem för CHL:s framtid och en konflikt som måste lösas snarast, anser Loob.
– Alla parter måste sätta sig vid samma bord för att diskutera igenom det här ordentligt, vad är det som gör att hockeyn växer? Inte bara landslagen och internationella ligorna utan hockeyn i stort. Då måste alla ta ett mycket större grepp och då är schemana en av dom viktigaste grejerna. Hur många matcher behöver vi spela i SHL? Hur mycket utrymme ger det för landslaget och hur mycket kan vi få in CHL i det är så vi får ett flöde som passar alla för det är ingen mening att spela matcher på dagar som ingen vill spelare och folket inte vill komma, säger han till hockeysverige.se.

”Förtjänar stormatch mot ett NHL-lag”

Ändå ser Loob en ljus framtid för CHL och tror att turneringen kan växa ytterligare. Dels med inslag av KHL-lag men så hoppas Loob även att man ska kunna inkludera NHL-lag på något sätt.

Loob lanserar sedan ett kontroversiellt förslag som säkert många svenska hockeyfans hade älskat att få se.
– Den som vinner hela CHL borde förtjäna och vara värd att få spela en riktig stormatch mot ett NHL-lag. Vare sig det är i Europa eller Nordamerika så tycker jag att dit borde vi komma, till att man få mäta sig litegrann samtidigt som NHL får lov att bevisa att dom är lite bättre än vad vi är i en sådan matchserie, säger Loob i intervjun.

Dela artikeln om du gillar Håkan Loobs förslag!

LÄS MER: Här tar Håkan Loob ut de 6 bästa han spelat med