Finsk VM-spelare till Växjö och poängmaskin till Brynäs.

Finsk VM-spelare till Växjö och poängmaskin till Brynäs.

Växjö värvar finsk målkung, Modo tar in en collegespelare samtidigt som Luleå värvar en Skellefteåprofil. Det fortsätter att hända mycket i silly season – och här är de senaste nyheterna kring SHL-klubbarna.

Modo värvar amerikan
Modo har hittat en ny spelare – och man har gjort det i den amerikanska collegeligan. Austin Farley, 22, är Övikslagets senaste värvning.
– Några spelare som har gjort liknande resor och blivit framgångsrika är Ryan Lasch och Spencer Abbott, säger Anders Hedberg, som sitter i Modos sportråd, till klubbens hemsida.

Mats Lusth till division 1
Mats Lusth fick sparken som huvudtränare från Malmö för ett år sedan, och efter ett års uppehåll från hockeyn verkar han nu ha hittat ett nytt jobb. Enligt källor till MrMadhawk kommer den förre backen att träna division 1-laget Kristianstad nästa säsong.

Stjärnback lämnar Växjö
Ilkka Heikkinen och Växjö Lakers väljer att bryta, trots att finländaren hade ett år kvar på kontraktet.
– Ilkka väljer att flytta hem till Finland av sociala skäl, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Luleå värvar Skellefteåprofil
Petter Emanuelsson vann SM-guld med Skellefteå 2013 och 2014, men när han nu flyttar hem till Sverige efter två år i Nordamerika väljer han inte Skellefteå – utan värsta SHL-rivalen Luleå.
– Det känns dessutom inspirerande att vara en del av Luleå Hockeys satsning där målet självklart är att gå för guld, säger han till klubbens hemsida.
Så här kunde det se ut när Emanuelsson spelade för Skellefteå:

 
Bekräftat: Slovak klar för Brynäs
Vi skrev om det i måndagens silly-sammanfattning, men nu är det officiellt att Brynäs värvar slovaken Tomas Zaborsky, som gjorde 58 poäng (30+28) på 55 matcher för finska Helsingfors den gångna säsongen.
– Han är en explosiv forward med ett bra skott som vet vart målet är beläget och är också beredd att jobba hårt för att hitta det, säger sportchefen Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.
Kolla in det här drömmålet av Zaborsky:
https://youtu.be/x76Z9I7XDVg
 
Finsk skyttekung till Växjö
28-årige Olli Palola – där har ni Växjös senaste värvning. Finländaren spelade den gångna säsongen i Vityaz Podolsk, men hade där problem med en axelskada. Han vann den finska skytteligan både säsongen 2013/14 och 2014/15.
– Vi har ganska många forwards med fina playmaking-egenskaper och Olli blir där ett väldigt bra komplement, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida.
Här är ett mål från Palola under hockey-VM 2014:

 
Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.