Djurgårdens värvningsboom – presenterar fyra nyförvärv

Djurgårdens värvningsboom – presenterar fyra nyförvärv

Djurgården har gjort klart med fyra nya spelare till kommande säsong.
Dessa presenterades på en presskonferens under tisdagen.
– Det känns grymt kul, säger återvändande Andreas Engqvist till Djurgårdens hemsida.

Sedan en tid tillbaka har Djurgården bekräftat att klubben värvat minst fyra spelare. Hittills har klubben dock inte velat namnge sina nytillskott, fram tills nu. Under en presskonferens på tisdagen presenterade klubben alla sina fyra nya namn. Och då stod det klart att det handlade om kvartetten Tom Nilsson, Jesper Pettersson, Andreas Engqvist och Joachim Eriksson.

Nilsson kommer från Vancouver Canucks farmalag Utica Comets. 23-åringen har spelat en säsong för AHL-laget efter att ha vunnit SM-guld med Frölunda året dessförinnan.
Tom är en storvuxen, ambitiös defensiv rightfattad back som vi ser som en ersättare till Ville Varakas. Han spelar som en äkta järnkamin då han gillar att tävla och tackla. Tom är säker i sitt passningsspel, duktig i positionsspelet och duktig på att stänga ner motståndarnas bästa forwards, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson till Djurgårdens hemsida.

Även Pettersson har testat lyckan på andra sidan Atlanten. 2014 draftades han av Philadelphia Flyers och har sedan dess spelat för både Lehigh Valley Phantoms i AHL och Reading Royals i ECHL.
– Jag är en tvåvägsback som gillar att spela aggressivt och smälla på även om jag kanske inte är den största spelaren. Sedan älskar jag att tävla säger Pettersson till hemsidan.

Landslagscentern Engqvist återvänder till Djurgården efter sju säsonger utomlands. Sedan dess har det blivit två säsonger i Nordamerika och fem i KHL. Han har därtill även hunnit med 34 matcher med Tre Kronor.
Det känns grymt kul. Nu var det ju en del år sen sist. Vi har hållit kontakten under de här åren och så har jag känt efter karriären utomlands att det ska bli skönt att komma hem, säger Engqvist till hemsidan.

Dessutom är forne Växjö-keepern Eriksson klar för klubben. Målvakten har gjort 30 matcher för SHL-konkurrenten under säsongen, något som även gav honom chansen i Tre Kronor.
– Det lät väldigt intressant och jag tycker att Djurgården har ett spännande lag som vill framåt. Det är en stor förening som strävar efter att vinna. Det känns spännande att vara med på den här resan tillbaka mot toppen, säger Eriksson till hemsidan.

LÄS MER: SHL-storklubben avslöjar – jagar hemvändaren