BOMBEN: Modos stjärnback klar för SHL-laget: ”Det bästa alternativet för mig”

Här är värvningen som slår ned som en bomb.
Modos stjärnback och JVM-högaktuelle Jesper Sellgren är klar för flytt.
Från och med nästa säsong spelar han för Luleå, avslöjar SportExpressens Mr. Madhawk.

I dag presenteras den svenska JVM-truppen av förbundskaptenen Tomas Montén. En av de givna spelarna i truppen väntas bli Modos stjärnback Jesper Sellgren.

Men det är inte de enda rubrikerna som 19-åringen får i dag. För nu kommer bomben att han är klar för spel i SHL.

”Det bästa alternativet för mig”

SportExpressens Mr. Madhawk avslöjar i dag att JVM-aktuell backen är helt klar för Luleå Hockey från och med nästa säsong. Sellgren hade anbud från SHL redan i somras men valde då att stanna kvar i Modo.
– Jag hade anbud, men det var inget jag kollade på så mycket. Jag kände rätt tidigt, och min agent också, att detta var det bästa alternativet för mig. Jag valde det som passade mig bäst. Därför stannade jag. Jag tänkte inte att här får jag mer speltid än i SHL, säger Sellgren till Mr. Madhawk.

Sellgren vill ännu inte bekräfta uppgifterna om att han är överens med Luleå men erkänner ändå att Luleå är en av de intresserade klubbarna. Och att han vill till SHL.
– Ja, det är väldigt lockande. Det är dit jag vill komma, och det är dit jag spelar för att komma nu. Det är helt klart målet för nästa säsong. Sedan får man se vad som händer efter säsongen.

”Här jag vill spela nästa säsong”

Men det finns ett undantag till nästa säsong som ändå kan göra att 19-åringen stannar kvar i Modo. Och det skulle vara om Modo återvände till SHL igen.
– Om jag blir klar för en SHL-klubb och det skulle bli så att Modo går upp, då skulle jag vilja ha en sådan klausul. Då är det här jag vill spela nästa säsong.

LÄS MER: Här är miljardbeskedet som öppnar för ett HELT nytt NHL-lag