Bekräftat: Lämnar Leksand – klar för SHL

Johan Olofsson lämnar Leksand.
Under torsdagen bekräftades att forwarden är klar för Malmö.
– Ska bli väldigt inspirerande, säger Olofsson i ett pressmeddelande enligt Mr Madhawk.

Under den nyss avslutade säsongen stod Johan Olofsson för 16 poäng på 50 matcher i SHL för Leksand, samt tre poäng i kvalserien mot rivalen Mora. Något som inte räckte för att rädda kvar det klassiska dalalaget i den högsta serien. Däremot kommer forwarden själv att stanna i svensk hockeys finrum även nästa säsong. Under torsdagen bekräftades att Olofsson skrivit på för Malmö Redhawks.
I Johan får vi in en ung, talangfull och extremt skridskosnabb forward. Just fart är något som tränarna värdesätter och därför känns det väldigt bra att få hit honom. Det är dessutom en spelare som vill framåt i sin karriär och vi ser att han kan ta steg hos oss, samtidigt som vi, med honom i truppen, kommer att ha fler spelare som kan hota offensivt, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande enligt Mr Madhawk.

Olofsson själv var även glad över att övergången är i hamn och ser fram emot framtiden med sin nya klubb.
– Det ska bli väldigt inspirerande, att få vara en del av Malmö Redhawks under de två kommande säsongerna. Jag var och hälsade på under förra veckan och fick ett väldigt bra intryck av såväl staden som av ledningen runt laget. Tränarna vill spela en fartfylld hockey och det är något som passar mig perfekt, säger Johan Olofsson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Tre Kronors stora VM-dröm: ”Vi har träffat honom”