Backveteranen lämnar – klar för rivalklubb i SHL

Backveteranen lämnar – klar för rivalklubb i SHL

Tomas Skogs återvänder till Mora.
Detta bekräftar SHL-klubben under fredagen.
– Känns som att pusselbitarna fallit på plats, säger han till klubbens hemsida.

Tomas Skogs är fostrad i Mora. Efter att ha tillhört dala-laget hela vägen fram till 2008 lämnade han som 24-åring klubben för Timrå. Sedan dess har backen hoppat runt mellan lagen i SHL. Efter den treåriga sejouren i Timrå gick han till Skellefteå och efter det till Örebro och Färjestad, där han spelade under den nyss gångna säsongen.

2004 var Skogs med i det Mora-lag som tog sig upp till SHL. Nu över ett decennium senare har dalalaget återigen lyckats med samma bedrift och nio år efter att backen lämnade moderklubben återvänder han nu för spel under kommande SHL-säsong.

Klubbens sportansvarige Anders Sundby var väldigt nöjd över sin senaste förstärkning.
Skogs är hemma igen och han kommer för att prestera på högsta SHL-nivå, det kan jag garantera. Han kommer ge vårt försvar ytterligare stabilitet med sitt sätt att spela och agera på isen. Det är en spelare som vi haft som prio ett från första dagen vi började bygga laget för SHL. En spelare som har Mora som moderklubb och har ett stort hjärta för föreningen och fansen. Så givetvis känns det otroligt skönt att han väljer att följa med på våran resa i SHL, säger Sundby till klubbens hemsida.

Även Tomas själv var glad över att skriva på för klubben där han spelat under merparten av sin karriär.
– Peter (Hermodsson) har ringt och tjatat på mig under de här åren jag varit borta och velat att jag skulle komma hem, men jag har väl känt att det inte varit rätt läge att kliva ner i HockeyAllsvenskan. Men nu när Mora tog klivet upp och mitt kontrakt med Färjestad gick ut så känns det som pusselbitarna hamnade på plats. Jag ser det här som en jätteutmaning att få vara med på den här resan som startar här och nu, säger Skogs.

LÄS MER: I dag blir värvningen offentlig: Lämnar Leksand för SHL-storklubben