Backstjärna till mästarna och NHL-svensken vill till SHL.

Frölunda och Skellefteå spelade final i år och nu rustar klubbarna för att upprepa den bedriften nästa år. Skellefteå har tidigare gjort klart med Joakim Lindström och Oscar Möller, och värvar nu Henrik Hetta från Malmö samt Modos Emil Pettersson. Samtidigt som Frölunda värvar Jonathan Sigalet från Luleå.
Här är det hetaste övergångarna och ryktena kring svensk hockey just nu.

Stjärnback till mästarlaget
Frölunda vann guld, men lutar sig inte tillbaka för det. Nu har klubben gjort klart med Luleås stjärnback Jonathan Sigalet. Kanadensaren gjorde 14 poäng på 46 matcher den gångna säsongen. Kontraktet gäller till säsongen 2018/19.

Dubbelvärvning av Skellefteå
Oscar Möller och Joakim Lindström blev klara tidigare i veckan och nu värvar västerbottningarna Malmös Henrik Hetta och Modos Emil Pettersson. Både Pettersson och Hetta har skrivit på för två år.

Här är Luleås nya tränarteam
Det blir ett gäng Luleålegendarer som bildar lagets nya tränarteam. Passningsgeniet Stefan ”Skuggan” Nilsson går från assisterande tränare till huvudtränare och assisterade tränare blir Anders Burström och Petter Nilsson, som båda också har representerat Luleå som spelare.

…och han blir Djurgårdens nye tränare
Han vann guld med Frölunda som assisterande tränare, men nu lämnar Robert Ohlsson Göteborg för att bli ny huvudtränare i Djurgården. 41-åringen har skrivit på ett treårskontrakt.

Guldhjälte till Malmö
Rhett Rakhshani var en av guldhjältarna när Växjö vann 2015. Den gångna säsongen har han spelat i LHC och gjorde där 29 poäng på 33 matcher. Nu är amerikanen överens med Malmö, enligt MrMadhawk, och det blir Rakhshanis hans fjärde SHL-klubb. Förutom Växjö och LHC har han också representerat HV71.

Nobbar KHL – ”Fokus på SHL”
Tidigare i veckan kom uppgifterna om att Dennis Everberg var på väg att lämna Colorado för spel i Europa, men han kommer inte att hamna i KHL.
– Vi har tackat nej till ett ganska bra KHL-erbjudande. Vårt fokus nu ligger på Sverige och SHL, säger Everbergs agent Martin Nilsson till Norrbottens-Kuriren.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.