7 värvningar som Frölunda-fansen skrattar åt i dag

7 värvningar som Frölunda-fansen skrattar åt i dag

Frölunda-fansen har inte mycket att klaga över i dessa dagar.
Men det kan vara värt att påminna om gånger då mästarklubben varit ute och cyklat – rejält.
Här är sju värvningar som Frölunda helst vill glömma.

Jussi Makkonen, f, 2009/10
Gör man mer än en poäng per match (59 poäng på 57 matcher) i den finska ligan medför det vissa krav i SHL. Men Makkonen fick inte alls spelet att stämma i Frölunda. På nio matcher hade han gjort en assist och låg på -8 i plus/minus-statistiken. Då sa Frölunda ”tack och hej” till finländaren.

Doug Lynch, b, 2012/13
Skulle ersätta Patrick von Gunten, men kanadensaren hade svårt att ens ta plats i laget och placerades i vissa matcher på läktaren. Till slut valde klubben att sparka floppbacken – då hade han gjort 4 poäng på 33 SHL-matcher.

Justin Morrison, f, 2007/08
Ibland svänger det snabbt inom hockeyn – fråga bara Justin Morrison. Mästare i Modo 2006/07 – superflopp i Frölunda säsongen därpå. Amerikanen fick bara elva matcher (fyra poäng) med Frölunda innan Göteborgsklubben dumpade honom.

Ville Mäntymaa, b, 2009-2011
Sett tillförväntningarna måste Mäntymaa betecknas som en flopp. Han vann guld i Finland med JYP och gjorde 24 poäng 2008/09. Säsongen dessförinnan hade han gjort 31 poäng, men i Frölunda avtog produktionen. Åtta poäng första året och andra säsongen var Mäntymaa ofta till och med utanför laget. Totalt blev det åtta poäng på 28 matcher.

Fabian Brunnström, f, 2012-2014
Skyhöga förväntningar när han vände hem till SHL efter fem år i Nordamerika, men Brunnströms tid i Frölunda blev ingen höjdare. 18 poäng första säsongen, men efter bara 4 matcher under säsongen 2013/14 bröts kontraktet, och Brunnström gick till Leksand.

Henrik Aaby, f, 1996/97
Norsk VM-spelare som hade gjort 22 poäng på 32 matcher i Norge och Frölunda valde att plocka in honom, men han höll inte särskilt hög SHL-klass. På 37 matcher blev det bara en poäng (1+0). Vände hem till Norge säsongen därpå.

William Wallén, f, 2010/11
Kanske hårt att ha med honom på den här listan. Men efter två år i OHL var det många SHL-klubbar som ville ha den talangfulle forwarden. Frölunda vann dragkampen, men Wallén var inte redo för SHL. Blev bara 12 SHL-matcher (en poäng) och sedan lånades han ut till allsvenskan, och Wallén har sedan aldrig tagit sig tillbaka till SHL. Spelade förra säsongen i franska Dijon.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.