7 värvningar som fått LHC-fansen att vilja flytta till Jönköping.

Har ni glömt bort Krisjanis Redlihs tid i Linköping?
I så fall är det inte särskilt konstigt – letten tokfloppade och fick lämna efter nio matcher.
Här är ytterliga sex värvningar som LHC gärna skulle ha ogjorda.

Krisjanis Redlihs, b, 2007/08
Nej, den här värvningen blev ingen succé Johan Hemlin. Den lettiske backen, som numer ha gjort nio VM-turneringar, kom inte alls till sin rätt i Linköping. Redan efter nio matcher (0 poäng) fick han lämna. Är nu 35 år och var den gångna säsongen assisterande kapten i Dinamo Riga.

Ville Vahalahti, f, 2007/08
Var den som skulle leverera framåt i Linköping. Hade gjort 44 poäng säsongen innan i TPS, men den effektiviteten var som bortblåst i Linköping. Gjorde bara 12 poäng på 52 grundseriematcher. I slutspelet noterades han för 16 matcher – men 0 poäng. Tvåårskontraktet bröts efter första säsongen.

Roman Cechmanek, mv, 2006/07
Med fyra NHL-säsonger och tre VM-guld på meritlistan väntade sig alla att Chechmanek skulle spika igen i SHL, men oj så fel man kan ha. Tjecken fick i stället sitta på bänken rätt ofta och till slut fick han sparken (efter 26 matcher).

Iiro Tarkki, mv, 2013/14
I november 2013 sparkade LHC reservmålvakt Andreas Andersson och plockade in Iiro Tarkki – och det skulle visa sig bli en felrekrytering. Tarkki fick problem med skador och när han fick stå släppte han in på tok för enkla puckar. Totalt blev det 11 matcher och på dessa släppte han in 3,44 mål per match.

Dominik Granak, b, 2014/15
I november 2014 hette det att ”Granak ska förstärka vårt lag och ge vår backsida ytterligare spetskompetens”. Två månader, och 16 matcher, senare fick slovaken lämna klubben. Då stod den dubble KHL-mästaren noterad för ett mål och två assist.

Andrei Vasilyev, f, 2002/03
Snittade drygt 30 poäng per säsong under sin tid i Tyskland, men av olika anledningar blev tiden i Linköping allt annat än lyckad. Ryssen hade problem med både sjukdom och skador under sin tid i Östergötland, och var dessutom petad under stunder av säsongen. Blev inte mer än 19 matcher i LHC.

Tero Leinonen, mv, 2010/11
Visserligen skrev LHC bara ett sjuveckorskontrakt med finländaren, för att täcka upp för skadade ChristianEngstrand. Men Leinonen fick lämna LHC utan att ens spela en enda SHL-match – och det säger väl en del om vilket förtroende klubben hade för honom.

Gilla Sportbibeln om du också älskar SHL.