7 värvningar som får Modo-fansen att börja gråta.

T.J Hensick, Radek Smolanek, Niko Dimitrakos – Modo har de senaste åren tagit in en del spelare som inte alls fått det att stämma i klubben.
Här är sju floppvärvningar som Öviksborna gärna glömmer.

Niko Dimitrakos, f, 2010/11
Har gjort 158 NHL-matcher och gjorde succé i Skellefteå 2008/09, men tiden i Modo vill han nog helst ha ogjord. Fick sparken efter endast 22 omgångar. Då hade han gjort fem poäng och var -5 i plus/minus-statistiken.

Tony Tuzzolino, f, 2005/06
Beskrevs som en offensiv spelare med bra spelsinne och teknik, men det var egenskaper han sällan visade upp i Modo. Poänglös i samtliga fem slutspelsmatcher mot Färjestad.

Josef Hrabal, b, 2008/09
Kom in sent, och många Modofans hade nog önskat att han inte skulle ha kommit överhuvudtaget. Var -5 på de sex matcher han spelade med Öviksklubben. Föga överraskande blev det ingen fortsättning i Modo för den tjeckiska backen.

Mike Morrison, mv, 2008/09
Erik Holmbergs mest misslyckade värvning? Målvakten fick bara fyra matcher i klubben innan han tvingades lämna Modo. Då var hans siffror inte särskilt smickrande – 4,05 i insläppta mål per match samt 84,7 i räddningsprocent.
mikeFoto: Bildbyrån.

T.J Hensick, f/c, 2013/14
När det blev klart att Hensick fick lämna sa C Mores expert Sanny Lindström ”Han är smällfet ju. Skönt att bli av med honom”, ett ordval Lindström sedan ångrade. Men helt klart är att Hensick inte motsvarade förväntningarna – och efter 31 matcher (15 poäng) fick han lämna Örnsköldsvik.

Radek Smolanek, f, 2014/15
Kom till Modo som en stjärna, men hans formkurva i Modo blev bara sämre och sämre, och när det var dags för kvalspel mot Vita Hästen var Smolanek petad. Hade ett år kvar på kontraktet, men det bröts efter säsongen.

Charlie Cook, b, 2010/11
Värvades för att ersätta Hannu Pikkarainen, men det var inte något han lyckades med. Långt därifrån. Trots att han var en av spelarna i laget som fick mest istid hade han inte gjort mer än 6 (1+5) poäng på 22 matcher och fick då sparken.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.